|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Da li neko koristi ili je koristio ovu klavijaturu?
Interesuje me kakav joj je zvuk u poredjenju sa Fantomom? Trazim neku klavijaturu koja ima dobre farbe i po mogucstvu 6,5 oktava. Treba mi klavijatura koja je brza za "live" nastupe a po mogucstvu da ima dobre dirke. Ako neko ima iskustva sa ovom spravom, bio bih mu vise nego zahvalan da ih podeli sa mnom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]()
Imao sam je nekih godinu dana, bio sam jako zadovoljan kako je radila, ali sam dobio korektnu ponudu i odlučio da ipak mogu i bez nje iako i dan danas tvrdim da je to najoptimalniji synth sa 76 dirki na tržištu. Lagan sa više nego pristojnim zvukom i sa mnogo opcija. Verovatno najbolji odnos praktičnost-cena-kvalitet.
Quote:
Što se tiče zvuka - klasičan Roland sa svim prednostima i manama. Pogotovu što još na sve to imaš dva slota za SRX proširenja, dodatni ulaz za vokal ili neki drugi instrument sa zasebnim reverbom/delayom i kontrolom jačine (a ako te bude zanimalo, postoji i zaobilazni način da iskoristiš celu FX sekciju klavijature). Čak se može koristiti i kao ritam mašina i uživo pošto dozvoljava da menjaš zvuk a da bubanj ostane nepromenjen. Još da ima dual arp pa da jedan ostaviš za bass pratnju i milina ![]() Jedino ako ga planiraš kao MIDI kontroler, imaj u vidu da iz nekog razloga nijedan kontroler na njemu neće poslati CC# preko 90 što je stvarno šteta s obzirom da se ne proizvodi više i neće biti updatea koji bi to regulisao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru!
Po vasem misljenju, koja je realna vrednost za polovnu klavijaturu? Last edited by akordeonista; 24-09-2011 at 10:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Postoji li mogucnost koriscenja nekog modula uz ovu spravu tako da mogu da pozivam performanse sa modula preko klavijature?
Primer: - na prvom performansu na klavijaturi koristim boje sa same klavijature, - na drugom koristim boje sa modula - a na trecem performansu recimo pomesane boje sa klavijature i modula. Da li je ovo moguce i sve to smestiti u Favorite banku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ima MIDI, ima Fantomom user interfejs tako da 99% može.
U favorite možeš sačuvati bilo šta i performance i patch tako da je to 100% moguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Juno Stage za Fantoma X7 | wladymeer | Kupujem/trazim | 0 | 09-03-2011 11:53 AM |
Kupio bih Roland SH 201 ili Roland Juno D | dzibg | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 15-01-2009 12:50 PM |