|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Novi Apple-ov zahvat..."cloud" storage za muziku i ostale fajlove.
Ono sto je interesantno - iCloud skanira SVU muziku na postojecem kompjuteru (piratska ili kupljena) i duplira SVE te pesme sa svoje iTunes biblioteke, i onda se te pesme mogu koristiti na SVIM Apple kompjuterima / telefonima / iPadovima...bez ogranicenja. Cena - $25 godisnje. Neki su ovo vec nazvali "amnestijom" za one koji slusaju piratsku muziku, jer ovim u neku ruku legalizuju CELU svoju kolekciju muzike (za $25 godisnje)... Nece biti opcje da se ta muzike "reze" na CD, nego samo streaming ... Nije los koncept za muziku.. Druga stvar je sto uskoro nece biti CD ili DVD sa Mac OS-om...nego ce se sve kupovati preko iTunes-a i biti registrovano kod njih na tom Cloud-u...znaci polako ali sigurno nema piratisanja OS diskova. Kad se i ostali prosizvodjaci software-a prikljuce, polako ce suzbiti piratisanje ..
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
uh, cloud computing tesko da je smisljen od strane apple...proguglaj malo (da ne razumes pogresno - upravo ti ovo kucam sa iMac-a).
Poenta je da vise se nista ne kupuje, ubacuje cd-om u masinu, nego da pici sve online, sa servera, kao sto postoji jedna stanica koja snabdeva strujom jedan deo grada, ista fora, samo za kompove... Btw, ti si tamo, kupi akcije nekih firmi koje se time bave...to ce biti uskoro standard. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sa ovim mogu ladno da zatvore Spotify (koji su naj-jaci streamer service..)
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Misliš, polako će nam uzimati i to malo slobode da kao siromašni, ipak, uživamo u intelektualnim dometima čovečanstva? Stara priča, ali, kako ja da u Srbiji sa prosečnih 300 evrića ispratim sve te novokomponovane troškove vezano za, realno rečeno, razbibrigu? Al' ok! Što je manje para, to se bolje svira. Inspiriše valjda to krčanje u stomaku... ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Nemoj, pokajaćeš se.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Kako ovom društvu treba jedan restart... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Biti će prvo critical system error a onda slijedi format C na globalnoj razini ![]() Ja sam za to spreman i mirno čekam da sve ode u PM ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Koliko znam, iCloud će biti potpuno besplatan... Sa novim iOS-om.
Sviđa mi se nova fora koju Apple sad izvodi. Novi OS će se moći nadograditi za $29...Novi Final Cut Pro X, koji je inače odu?evio masu mojih kolega koji studiraju monta?u, kao i moje profesore ko?tat će !!! $299 !!!.... Mislim to je prejefitno za ovako ne?to. Valjda im je namjera da ovako povećaju prodaju hardware-a. Ne ?alim se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kuciste apple G3 za pc? | Nemania | Computer Hardware | 4 | 29-01-2010 07:31 PM |
Open Labs - Novi proizvod- INTERESANTNO !! | DaBear | DSP forum | 1 | 28-11-2009 12:23 PM |
Kao i uvek nesto interesantno od mene :) | AcaHari | Tutorijali | 1 | 07-04-2007 09:24 PM |