|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dakle, nigdje ne mogu da nađem elektrolitske kondenzatore koji su najmanje vrijednosti 5800 uF sa 80 V . A ono ?to sam i na?ao ( veće vrijednosti ne ?kode), ne mogu da stanu u pojačalo. Dakle, treba mi dimenzija u visinu najvi?e 6 cm, a u ?irinu ne vi?e od 3 cm. E sada, problem je ?to ne mogu da nađem nigdje kombinaciju. Ako mi odgovara po karakteristikama - ne odgovara mi po gabaritima i obratno.
Ima li neko neki link za firmu online koja radi to - da potra?im. ja sam gledao kod nas: mikro princ - bg mg elektronik - ni? banzai - ?vabe ima li jo? kojekakav sajt koji se bavi prodajom ovih stvarčica. hvala unaprijed
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Poku?aj na www.mouser.com
Kad ne?to ne mogu da nađem obično kod njih ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
NICHICON - LLS1K472MELA, jedino sto mu je vrednost nesto manja. Ako se ide na 10000uF onda ne odgovaraju dimenzije. Najbolje je da se obratis proizvodjacu i da trazis da ti ih posalju. Tacno tu vrednost za taj napon ces tesko (bolje reci, nikako) naci, jer nije standardna. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 14-02-2011 at 08:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Meni svaka vrijednost iznad ove koju sam naveo 5800 uF 80 V odgovara. Bilo da je veća kapacitivnost ili da je veća volta?a ili oboje. Dakle, samo da nije manje ni u jednoj od ove dvije vrijednosti.
Ja se ne razumijem u ove stvari, ovako mi je majstor objasnio ...
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Pa moraces da se dogovoris sta ti je bitnije, vrednost kondenzatora i radni napon i/ili dimenzije, koliko sam shvatio na pocetku imas DVA zahteva, a sada najedanput, ignorises fizicku velicinu kondenzatora... te ti postade bitna samo vrednost kapacitivnosti i radnog napona...
Majstor se nije preterano udubljivao u tvoju problematiku pa ti je rekao najosnovnije "pravilo" (koje bas i ne vazi doslovce, ali dobro), nije ga bilo briga mozes li ti to sprovesti u delo. Elektrolitski kondenzatori se prave u standardnoj toleranciji +/-20% (i taj tvoj postojeci) tako da na tom mestu odgovaraju sve vrednosti od 4640uF-6960uF (kad se sracuna tolerancija postojeceg). Odatle, mislim da nema nikakvih problema staviti 4700uF napona 80 ili 100V pogotovo, ako nisi spreman da se natezes sa proizvodjacem pojacala da ti posalje originalni rezervni deo. 10000uF ne moze da stane zato sto je po pravilu i presirok i previsok. 6800uF se ne pravi tako cesto i tesko ga je naci, iako je "standardnija" vrednost od 5800uF. pozdrav bogi p.s. drugim recima, ako te je majstor tako savetovao, onda neka ti on nabavi takav kondenzator po zahtevima koje ti je postavio. ![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 14-02-2011 at 11:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Nemam da biram. Moram da nađem i jedno i drugo da mi odgovara
![]() Hvala tebi svakako ![]()
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ako ne uspes naci trazenu velicinu, kupi sta ima , montiraj negde sa strane na stabilni nosac ili dodatnu stampu, pa debljim zicama (2,5-4mm2) vezi sa stampom, sve to sto krace.
Dimenzije koje si dao su enormno male za kapacitet i napon, verovatno su specijalni... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Savjet za kupovinu karte - PreSonus Inspire 1394 | MedoMrvica | Computer Hardware | 5 | 29-03-2010 03:44 PM |
pomoc za kupovinu | maruro | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 05-05-2009 04:17 PM |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
Konfa za kucni studio.. Sta preporucujete od PC komponenti? | Ikhabot | Computer Hardware | 3 | 30-10-2007 03:54 AM |
Vodic kroz kupovinu | peraZdera | Predlozi i sugestije | 5 | 19-09-2005 11:28 AM |