Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2011, 07:45 AM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Struja?

Dobijam neke kretenske racune za struju. Dobijem vise nego matorci koji imaju 2 frizidera, sporet koji radi svaki dan, mnooogo vise svetla,protocni bojler 24 kw, komp, 2 te-vea... Masinu za ves koja radi troduplo vise nego moja i masinu za sudje i kuhinjski bojler koji je jaaako cesto upaljen,10 X vise nego kod mene.

Ja uglavnom imam 2 lampe, tv, 2 kompa od kojih cesto radi samo jedan,obican bojler,masinu koja radi jednom nedeljno, kao i bojler u kujni, jedan kombinovani frizider i sto ponekad skuvam kafu ili neku klopu na sporetu, ali ni to nije vise od jednom nedeljno ,cak i redje...

Sve i da popalim sve sprave, koliko to "odokativno" moze da spici struje? Mackie mixer, 2 monitora, LCD PC monitor, 2 kompa sa napajanjima od po 450w, minidisc,i ne znam da li jos nesto...

Jel moze ovo da "posrce" gomilu struje...? Nisam siguran kako se utvrdjuje potrosnja, da li se sabiraju prosto ti vati ili sta?

Boggy?
Neko?
Nesto?

Valjda sam pogodio sekciju?

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2011, 08:58 AM   #2
Hollow Mind
Member

Default Re: Struja?

to ti je najbolje da se obratis elektrodistribuciji,mozda imas neku gresku na satu pa ti ocitavaju samo crvenu zonu,nemas verovatno jeftinu struju...pogledaj racun,moja sestra je kuci imala taj problem...
Hollow Mind is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2011, 09:26 AM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hollow Mind View Post
to ti je najbolje da se obratis elektrodistribuciji,mozda imas neku gresku na satu pa ti ocitavaju samo crvenu zonu,nemas verovatno jeftinu struju...pogledaj racun,moja sestra je kuci imala taj problem...
To mi lici na onu: Kad se covek uhvati rukama za giljotinu i polegne glavu a dzelat mu kaze: "Pazi prste covece!"...

Old 12-02-2011, 01:43 AM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Sva ta tehnika nije veliki potrosac - mislim na te kompjutere i ostale sitnice - nema sanse - jedino bojler, ves masina... Nisi rekao kako se grejes ? TA, klima... ?

Evo mog slucaja: Slicno kao i ti ovo ostalo PC, sporet, bojler... a grejem se na norveski radijator (jaicne 1,5 KW), uljni radijator u drugoj sobi (2,5 KW) i klima povremeno... Najvise sto mi je stiglo je 5500 din - sa TVom. Da, bitno je i kolika je grejna povrsina... Ja sam u stanu od 50 kvadrata. Znaci ili si u kuci od 300 kvadrata, ili drzis otvorena ulazna vrata zimi, ili su se oni tamo zeznuli oko obracuna. Inace, imao sam prilike da cujem da se ljudi zale na prevelike racune... Koliko je tvoj racun ?

Potrosnja se racuna najgluplje receno, ovako: imas npr pec koja ima grejac snage od 1,5 KW - radi sat vremena - potrosice 1,5 KWh. Naravno, skoro ni jedan uredjaj ne radi bez gasenja u toku jednog sata, mislim od tih vecih potrosaca. E sad, ima tu i oni rezimi potrosnje, pa neke zone... U zavisnosti od svega toga menja se cena po KWh

Ako ti i dalje izgleda mnogo, nema ti druge nego da se zalis.

Last edited by psionic; 12-02-2011 at 01:57 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 07:07 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Thumbs up Re: Struja?

Pa cuj, u svakom slucaju dobijem VISE nego matorci (na istoj lokaciji) koji imaju svega vise itd...

Grejanje je centralno...uh...ne pitaj me za ovo...banovace me ako sad razvrnem set najmastovitijih perverzija i kletvi...#%$%#...^%&$..da..im...krvna zrnca...!!!!!!!!
Tek o tome da ne pocinjem, em imam manje rebara nego kvadrata, em je ovo NAJGORA grejna sezona u NS od okupacije '41...!
Bre nekad smo luftirali od toplote, a sad sam cuo da su duzni da greju do 19'c... 19 im..#&%&$*# milosnih..! Spavam u dux-u ispod 2 pokrivaca... A kostaaaa krvavih para...koliko i struja...

Old 12-02-2011, 07:17 AM   #6
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Da li imas dvotarifno brojilo,mozda je u tome razlika izmedju tebe i matoraca.Ja nocu imam jeftinu struju i tada punim ta peci,razlika u ceni je ogromna.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 12:15 PM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Pa cuj, u svakom slucaju dobijem VISE nego matorci (na istoj lokaciji) koji imaju svega vise itd...

Grejanje je centralno...uh...ne pitaj me za ovo...banovace me ako sad razvrnem set najmastovitijih perverzija i kletvi...#%$%#...^%&$..da..im...krvna zrnca...!!!!!!!!
Tek o tome da ne pocinjem, em imam manje rebara nego kvadrata, em je ovo NAJGORA grejna sezona u NS od okupacije '41...!
Bre nekad smo luftirali od toplote, a sad sam cuo da su duzni da greju do 19'c... 19 im..#&%&$*# milosnih..! Spavam u dux-u ispod 2 pokrivaca... A kostaaaa krvavih para...koliko i struja...
Ne znam sta reci... Kada bih znao da ce ubistvo nekog od njih resiti problem, rado bih robijao, nek makar drugima bude dobro...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules