|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ba? mi je drago da je neko pokrenuo i ovakav thread. Ja sam u skoro indentičnoj situaciji i isti me mučilo pitanje dal ima smisla. Moj prostor je neznatno veći (3.9 x 2.3 i 2,6 visine) al mislim da je to nebitna razlika.
?to se tiče akustičkog tretmana u planu mi je stavit: 1) na strop 5 cloudova dimenzija 1,5 x 0,6m 10cm debljine od tervola tp 2) u čo?kove superchunkove od rijeđeg trevola S tim mislim da nemogu fulat. E sad treba tretirati zidove i to dolazim do problema. Konkretno pitanje je kud postavit radni stol. Ovo je taj prostor. Unaprijed hvala. EDIT: pomereno sa teme Psionicov studio" Last edited by boggy; 02-02-2011 at 10:28 PM. Reason: thread hijacking |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Kod mene su stvari krenule s mrtve točke...
Moram napomenut da sam početnik i mislim da će ovo bit i više nego dovljno za prvi studio. Kasnije ako stvari krenu bit će to odlična soba za vježbanje (sviram bas gitaru) Prvo smo napravili panele za ogradit pjevača ili svirača. 5 komada 60 cm širine, 15 cm debljine i 140 visine plus noge 10-70cm. ![]() ![]() ![]() Još nije sve gotovo al glavni dio je tu. Nakon toga krenula je izrada superchounkova. ![]() ![]() Zbog ograničenja prostora prednje (oko prozora) i na stropu radim od 50X 50 trokuta a na zadnjem zidu 70X70. Za sad smo postavili konstrukciju i dijelomično napunili. ![]() ![]() ![]() ![]() Skoro je gotov i mobilni SC na kotačima koji dolazi na vrata. ![]() ![]() ![]() Vuna koju koristim je Tervol tp 5cm. Za sad je to to. Radovi se nastavljaju. Prijedlozi i kritike slobodno.... Last edited by seba04; 02-02-2011 at 10:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
seba04, otvorio sam poseban thread za tvoj studio
pozdrav bogi p.s. dobrodosao na Rumski, btw.
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Krasno ti ide.
Sad je malo prebrzo po slikama gledano, a što sve imate uopšte u planu kad ste več dobro poprimili za rad?!
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na dobrodoslici i temi.
Radovi su krenuli u petak pa i nije to bas nesto prebrzo. Radi se svaki dan od 8 do 20...hehe Radovi, tj uredjenje ce bit u vise faza. U prvoj cu stavit SC u sve vertikalne i horizontalne uglove na stropu i objesit cloud debljine 15 cm na udaljenosti 15 cm od stropa. Bocne prve refleksije cu rijesit ovim mobilnim panelima i jedan ce doc na zadnji zid. U prvoj fazi jos cu samo morat rijesit prednji zid tj prozor koji nije na sredini sobe pa ga moram nekak mobilno zatvorit. E sad za to vise nisam siguran kak napravit. Imam QSB ploce pa sa razmisljal da sa njima prekrijem prozor i dio zida da dobijem simetriju sobe, al onda je to velika membrana koju treba tretirat. Jel bi bilo dobro da znaci ta ploca ide na zid i preko prozora i da onda preko nje stavim 5-10 cm vune? U prvoj fazi to bi bilo to jer trenutno nemam bas neke monitore pa tamo negdje u 4 mj kad skupim lovu za adam a7x cu postavit tocno sweet spot, apsorbere za prve refleksije i napravit mjerenja pa ce vjerojatno doc i Helmholtz rezonatori. Za zadnji zid nisam siguran jel se isplati stavljati difuzor jer je sirina izmecu SC-ova nekih 90-ak cm. Isto tako zanima me jel da ostavim prostor na stropu za neki difuzor ili da preko cijelog napravim cloud? Danas se nece nista radit pa cu poslikat i tocno izmjerit problematicna mjesta. Ako imate kakvih prijedloga samo dajte... Unaprijed hvala i pozdrav. ?eba |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|