|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Nakon godina rada sa isključivo Sony Oxford limiterom koji mi je bio daleko najbolji limiter do sada, isprobao sam Fab Filter na zadnjem projektu i mogu reći da je odličan i preporučujem ga.
Po mom mi?ljenju bolji je od bilo kojeg drugog plugin limitera u ovom trenutku. Trebao sam nivelirati pjesme na isti nivo a jedna pjesma mi je bila malo problematična zbog velike dinamike naročito u zadnjem refrenu i Sony je počeo lagano distorzirati i pumpati i jednostavno nije i?lo. Onda sam stavio Fab Filter koji je odradio taj posao savr?eno bez ikakvog naprezanja i spasio mi dosta vremena i ?ivaca. Vrlo transparentan, nosi se sa dinamikom najbolje od svih limitera koje sam probao do sada. Prosječna glasnoća projekta je -7 RMS-a bez ikakvog pumpanja, klipanja ili distorzije |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
identična priča - batalio Sonnox zbog PRO-L... namestim punchy mod, i vozim. Nema klipovanja, malko ume da ubije punch kad se pretera, ali bože moj. Ispred njega vezujem SonnOX inflator sa blagim podešavanjima i time dobijam dosta glasne i široke snimke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Mene je njihov EQ odusevio! Moram i ovo da probam, do sad sam prakticno sve gurao Mackie - final mix-om koji jedini nije "davio" dinamiku...ili jeste, ali u najmanjoj mogucoj meri...
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Dobro im je sve. Mala firmica ali dobro rade. Grafički dizajn im nije ba? za moj ukus ali ajde..... DObar im je i filter i kompresor. Ustvari filter je opako dobar Ali obavezno probaj limiter |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Meni se bas svidja kako izgledaju, nekad mislim da mi se zbog toga cini da dobro rade. Delay je fenomenalan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
probao ,stvarno EXSTRA
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Dobro Bockie, ali taj Mackie nije peak limiter, to je multiband compressor sa soft limitom. Treba ti peak limiter, brickwall ako ?eli? jo? dignuti prosječni level. Ako nisi Chris Lord Alge da limitira? 75% traka u miksu, pa čak i onda, uvijek će? imati kratkih ali vrlo sna?nih peakova koji imaju velik utjecaj na prosječnu razinu glasnoće jer iskaču a da ih ne čuje? a njih mo?e? srediti samo peak limiterom.Tu ti soft limit ne mo?e pomoći. Koristi taj Mackie i dalje ali nakon njega stavi brickwall limiter i vidjet će? da će? moći jo? dodatno podići nivo glasnoće bez problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ne,ne... Jeste limiter. Probaj. Ne moras koristiti multiband. Cela sprava je u nekoliko segmenata,sto je do jaja. Imas EQ (pre i post) koji mozes i ne moras koristiti. Isto tako i multiband,a isto tako i soft limiter i gate sekciju. Soft limiter takodje mozes i namestiti gde hoces da "softuje", sto u glavnom drzim na vrlo malo tipa -0.5 ili cak -0.2db...ako uopste koristim. Iz njega uvek izadje 0db ako je upaljen, cak i ako stoji na 0db (mislim na sekciju soft clip) i meni radi fenomenalan posao. Kada je na 0, onda je prakticno brick wall. Par puta sam testa radi prepucavao neke snimke i izadju wav-ovi sa onim "poravnatim", lenjir style peak-ovima, a i dalje nema cujnog glitch-a ili clipa... Slicno bounce-u iz PT... Ali, evo, probacu fab-a, kazem , eq je mamara i mora da i ovo fino radi...
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Bockie, soft limit je jedno a brickwall je drugo. Ne mo?e? ti sa soft limitom kontrolirati fiksni output, da ne pričam o intersample peakovima do kojih dolazi ako ne?to klipa? a ne limitira?. Ako ti uvijek izađe 0 db onda znači da si vjerovatno u full scale-u. Da koristi? brickwall ne bi bio na 0dbfs, nego malo ispod. Ne mora? ti čuti clip da bi on tamo postojao. Kad postoji clip u masteru, postoji i mogućnost distorzije konverzijom u ni?u kvalitetu tipa MP3. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pop Filter | MHz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 07-05-2011 08:40 PM |
Fab Filter | sinvelikogmajstora | Audio Software | 6 | 14-12-2010 10:03 AM |
vst filter | liman021 | Audio Software | 12 | 15-08-2007 01:44 PM |