|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima. Prvi puta pi?em na ovom forumu ali ga već dugo vremena čitam i mogu reći da je ekipa ovdje stvarno prekorisno vrelo informacija, puno toga sam naučio.
Naime, ispričavam se odmah ?to otvaram vlastitu temu ali se nadam da to nije problem. Kupio bih si zvučnu karticu, a radio bih sa njom na WIN7 x64 OS-u. Trebam eksternu karticu jer ću uskoro početi raditi isključivo na prijenosnom računalu. Trenutno se zanimam za e-mu Tracker Pre ili Tascam us-122mkII. Također, gledam i M-audio firewire solo. Dakle, po?eljno bi bilo da se radi o usb 2.0 ili firewire kartici (ukoliko je cijenom i kvalitetom usporediva sa prve dvije kartice). Molim Vas za pomoć pri izboru. Midi mi ne treba, a koristio bih karticu za kućne potrebe snimanja ak. i el. gitare, te vokala. Opet napominjem, OS mi je WIN7 x64. Ako neko mo?e usporediti spomenute kartice ili dati neki drugi prijedlog puno hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nisi pomenuo cenovni rang, ali M-Audio Firewire Solo kosta oko 200 evra.
TC Electronic Destkop Konnekt 6 . A cuh kod ortaka M-Audio Profire 610. Jako, jako dobro zvuci (mada je 100-inak evra skuplja). Te dve u tvom pitanju nisam ni cuo niti ih znam posebno, pa ne mogu da ih komentarisem, mada mislim da su predposlednja generacija, pa ostaje pitanje podrske za Win7, posto su izasle u doba Viste. P.S. - Obe kartice su novije generacije tako da sa pravim drajverima lepo rade na Win7 sistemima. Jedino sto ProFire 610 mozda ima i previse ulaza za tvoje potrebe. Pozz ![]()
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Pre nego sto kupis bilo sta na cemu pise TC electronic,proveri na netu (utisci kupaca) i koliko ta firma brine o svojim musterijama,dali na vreme izbacuje nove drivere,dali su ti drajveri bagoviti pa se godinama ne apdejtuju,kakav im je support,koliko im se cesto kvare sprave, itd.Da ne gresim dusu,meni se jedina TC sprava koju sam imao PoCo6000 nikada nije pokvarila ali...kada sam docekao normalan driver (i to za PC koji ne koristim) prosla me volja za zivotom pa sam ga ipak prodao.Tu firmu jednostavno ne podnosim,iako im sprave sviraju za sve pare ali je sve ostalo totalna katastrofa.Pozzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Naglasavam, prelistaj jos malo, procitaj jos malo (bas ovo oko drivera sto Quake rece, mada mislim da su sada ok, poseti ofic. sajt TC-a), nece pobeci iz izloga. ![]() Pozz
http://soundcloud.com/phillipsalom http://soundcloud.com/mind_direction Ko visoko leti, nisko zimi. Last edited by Filip_; 27-10-2010 at 11:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Da se i ja ubacim, ima li neko Tascam US-144 MKII, kakva su iskustva sa njom??
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Vidim pominjes el.gitaru, pa ako je gitarska muzikica, svakako treba razmisliti i o Line 6 UX2-ci... Kosta 200 i koji euro...
Dobije se veoma fin i upotrebljiv set emulacija pojacala i boxeva, i mislim da je cenovno veoma korektna, i moze se svuda naci... Imas visokoimpedansne ulaze za instrumente, pa i potreba za dodatnim DI-box-om izostaje, sto stedi nekih minimum 30-40-50e... Stalno te "neguju i paze" pa svako malo izdaju nove setove emulacija koji su downloadable sa njihovog sajta,kada se registrujes... Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 27-10-2010 at 12:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
E da, oko 200 eura se cilja. Hvala na odgovorima. M-audio profire 610 je zakon, u to ne sumnjam, ali mi je ipak malo preskupa, a UX2 je ako se ne varam, usb 1.1 uređaj, iako mu to i nije neka mana. Ova dva ?to sam ja naveo: E-mu Tracker pre i Tascam US-122mkII imaju drivere za win7. (za e-mu su izdani beta driveri tek prije tjedan dana). TC Electronic Destkop Konnekt 6 - njega nisam istra?ivao ali se čini OK. Kolika je cijena tog uređaja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prva dovr?ena pjesma, molim mi?ljenja svih vrsta | sira | Gitarska Produkcija | 18 | 11-09-2010 09:59 AM |
Prva 3 tebi najdraza projekta | Braca | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 19 | 30-03-2009 06:49 PM |
Arhitek - Indignations (pres. Dark Angel) - prva produkcija | ArhiteK | Promocija radova | 7 | 05-03-2008 11:22 PM |
Prva gotova pesma i prvo takmicenje :) | MUzzY | Promocija radova | 10 | 21-08-2007 09:31 PM |
SNIMANJE TAMBURA?A savjeti i pomoć | Ad Fines | Audio Produkcija - Tehnike | 35 | 01-08-2005 09:11 AM |