|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Koji monitori bi bili okej da se na njih slusa ono sto se snima to jest
da se ima sto bolji uvid sto se snimilo? Hocu reci da bih snimao i eksperimentirao sam,te da bih kasnije snimljeni audio prebacio u pravi studio na mix, mastering i sve sto bude potrebno. Mozda nesto u rangu Alesis M1 i slicno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Postoji cuvena recenica kod nasih ,pogotovo mladjih, muzikanata od koje mi se radi nesto zbog cega bi me ovde banovali da to kazem...
![]() Obicno glasi : "To cemo u mixu da sredimo"... Tomo,druze,nema monitora za "preprodukciju". Usnimavanje je mozda i bitnije od kasnijeg posla, jer ako nema dobrog usnimka, sto je preduslov za dobar zvuk uopste a zacega treba imati dobar monitoring (iole dobar), nema ni kvalitetne kasnije produkcije! Ako stedis novac,iako je na ovom forumu svetogrdje to reci, evo ponovicu,pa nek' ide zivot - kupi kvalitetne slusalice tipa AKG,BD,ATH,Senn,dok ne skupis bar 500 i vise ojra za dobar monitoring...! Sa druge strane ,ako vec "ulazes u posao" kvalitetniji monitorig ces otplatiti sa 2-3 tezge... Misli i o tome! Mislim da bi neki od novih ADAM-a (A5x,A7x,etc) bio odlican izbor. Slusao sam neki dan i "male" Quested s6 i odusevili su me,ima i drugih, osrednjih tipa ESI,KRK (osim vxt serije),JBL pa udri... Srdacan pozdrav, Boki.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 19-09-2010 at 03:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
ja sam cak cuo: sredit cemo u marketingu! ![]() gledam na to da nemam sredjenu niti akustiku niti imam dobru ostalu opremu, a snimanje neke sirovine sam mislio preuzeti sam jer bi mi trebalo par mjeseci u studiju da si album snimim. "obicni" zvucnici mi ne prikazuju realnu sliku snimljenog te sam onda nigdje sa snimljenim. pa gledam da si kupim minimalno dobru aparaturu te dosnimiti, miksati i sve ostalo sto je potrebno napraviti u studiju. neki monitori od 100-200 eura ne bi bili u redu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
u tom rangu cijene, 100-200 eura bolje kupiti slusalice nego monitore jer je u toj cijeni sve shit? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
.
![]() |
#7 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
in-ear monitori i "overhead" mikrofoni? | makaay | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 04-03-2006 10:15 AM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |