|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ljudi, imam ozbiljan problem! Ili mozda i nemam zato vas pitam...elem. Stigli zvucnici pre par dana, pusteni da se malo
usviraju, 10ak sati i onda krenuo rad, i kada sam pustio sub bass i malo ga pojacao, na moje veliko razocarenje, cujem zvuk iz bass reflex otvora! Dakle, zvucnik nije distorzirao jer ima led lampicu koja je indikator za to jednostavno, pri vecoj snazi (70-80% otprilike) kao da nije dobro dimenzionisana kutija i bas reflex pravi zvuk koji me nervira i pomalo smeta! Taj zvuk se ne cuje ni malo kada se slusa kompletna numera ali pri samom pravljenju muzike, kada hocu bas glasno da cujem kick ili neki sub bass, onda se pojavljuje taj zvuk iz kutije. Na obe kutije je ista stvar u pitanju! Da li da ih vracam , ili da se pomirim sa tim da pri produkciji na pojacavam pevishe?! Da napomenem, zvucnici sviraju mnooogo dobro, posle krk-a rp6, kao da sam procuo, i bas bi mi bilo zao da moram opet da cimam ljude da ih vracam u thomann jer ne znam sta bih drugo i uzeo eventualno! Imate klip sa demonstracijom problema, vrlo se jasno cuje sve o cemu sam pisao! http://www.sendspace.com/file/q9x038 Molim za hitan savet, nemam jos mnogo vremena u slucaju da je bolje da ih vratim! Hvala! P.S. Izvinite na losijem klipu, ali mobilni mi je jedino bio pri ruci, ali jasno se cuje kad malo pojacate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Koliko mogu da zakljucim na osnovu klipa koji si poslao (mogu da pogresim!), ne bih rekao da distorzira, niti ima veze sa dimenzijama kutije.
Ono sto meni pada na pamet je da "zvoni" nesto drugo u sobi. Druga stvar koja moze biti da nesto u samoj kutiji dodiruje membranu subwoofera pri vecim ekskurzijama membrane... sto zahteva da se drajver subwoofera skine i proveri da li nesto dodiruje membranu. Prva pretpostavka pada u vodu ako se "zvonjenje" javlja na svim niskim frekvencijama, odnosno ne zavisi od frekvencije nego od amplitude (glasnoca, SPL) Ako se "zvonjenje" desava na samo jednoj ili nekoliko bliskih frekvencija onda je verovatno rezonantna pojava koja ne mora biti uopste u zvucniku (ali moze!) Za procenjivanje na kojim frekvencijama dobijas zvonjenje moze da posluzi BoZo Audio Test baziran na waveletu... a krece od 10Hz... mozes da ga downloadujes ovde. pozdrav bogi
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Zvuk defenitivno dolazi od strujanja vazduha od kroz reflex...znaci zavisi iskljucivo od amplitude a ne od frekvencije... Razmisljam da ih vratim ali mi je dosta komplikovan postupak a i mnogo lepo sviraju pa mi se i zbog toga ne vracaju ali nisam pametan...
Last edited by meex; 23-07-2010 at 02:14 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
a sad... ako neces da rizikujes gubitak garancije... sta da ti kazem.. vrati ih pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ja nemam tih problema.. meni na svakoj jacini sve radi isto tj.jednako dobro ..
Ne koristim ih za rad vec samo za slusanje.. Ne znam sta da ti kazem |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ako ti nije problem, pusti na njima bilo koji kick koji ces da pojacas onako skoro do kraja, i tada poslusaj...bas bi mi znacilo da to proveris pre nego sto ih posaljem nazad za austriju...moguce je da ti, posto ne produciras na njima, nikada nisi ni mogao da cujes to jer je primetno samo ako se pusti kick ili bass bez ostalih frekvencija, jer sve sto bi islo preko (sredina i visina) je dovoljno glasno da mnogo nadjaca to zveckanje i onda se ne cuje...hvala..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]()
jasno
Hm... to vec nije normalna pojava za neku slucajno postavljenu zicu u kutiji Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 5 problem hitno! | Proton | Audio Software | 37 | 17-12-2010 11:11 AM |
HITNO, problem na muzickoj | Nemania | Computer Hardware | 3 | 07-04-2010 08:40 AM |
Problem sa driverom. pomoc HITNO | Nemania | Audio Software | 10 | 24-03-2010 07:45 PM |
Problem sa Motifom - Hitno! | balthazaar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 24-02-2010 04:38 PM |
Focal Solo 6 BE | Rhino | Monitoring | 0 | 09-01-2009 07:46 AM |