|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Koristi li ko ovo? Ukapirao sam sa klipa http://www.youtube.com/watch?v=5YtSDyGUkCM kako bi trebalo da radi ali kod mene u PT ver7.4 M-Powered ne radi(fleka je u pitanju za koju na netu nisam pronasao da se
neko zali da ne radi).Pingujem ga sa master kanala,ATA na masteru uredno izracuna latenciju,plug na Audio kanalu takodje ocita latenciju ali sound ostane gde jeste,tj uopshte ga ne pomeri.WTF? Zezao li se ko sa ovim ?
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Radi, ne brini...
![]() Pre ping-a moras da mutiras sve pluginove, dakle ako ti je ATA na insertu 1, onda drzis Ctrl + Alt na Windowsu, ili Command + Control na Mac-u i kliknes jednom samo na insert 2, 3, 4, i tako redom koliko si ih upotrebio i odjednom ces bypas-ovati sve pluginove na tim insertima duz celog mixera... Nakon toga ping-ujes, i isto tako vratis sve u operativno stanje, traje dve sekunde ukupno... Latencija vecine pluginova je toliko mala da ces ovo mozda raditi tri puta za mix, a ja opet volim staru metodu da postavim bypas-ovan plugin i na kanal na kome ga ne koristim i to je to... Generalno, ako ti zbog SSLG Channel kick zakasni za 1 sample, ili gornji i donji mikrofon dobosa, to se moze cuti, ili kad radis paralelnu kompresiju, zato na svaki kanal bubnja izvuci isti plug, nece da skodi, latencija popeglana, a uvek imas spreman plug na koriscenje... Sa druge strane, ako ti ceo bubanj kasni 1 sample u odnosu na padove, klavire, gitare i sve drugo u aranzmanu, nema nikakvu relevantnu vrednost i znacaj, mozes i da ostavis, ko kaze da cuje, verovatno ga kopcaju sa ledja u svecanu, belu kosulju...... ![]() Treci nacin... Kako je ta latencija na pluginovima retkost i javlja se samo u specificnim slucajevima, mnogo je lakse da pomeris celu traku na Shift za 256, ili koliko treba, a onda na istom kanalu dole gde je Notes upises sta si uradio, nema greske... Desice ti se jednom, ili nijednom za celu pesmu, a resava te muka sa routingom i ATA, u sustini je cela stvar sa tim ADC izvikana, to se zale ovi sto prelaze sa Cubase na PT, jer uglavnom koriste UAD, a latencija na tim pluginovima je katastrofalna, a kako UAD sada nije tako neophodan, definitivno je ADC izvikana stvar... Last edited by kravadinka; 16-07-2010 at 07:00 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Neki dan sam pricao sa likom koji je freelance snimatelj i radi istu foru sa istim plugovima (bypassed). Radi u LE na 8 core Mac, i kaze da se razmisljao da predje na HD, ali ne isplati se... ATA je malo smaranje, zbog zahtevnog routinga...
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
To sa bypass plugovima izmedju ostalih koristi i Kenny Gioia, bez obzira sto radi na HD, kaze da je navikao...
LE i rack sa dva Alesis ADAT-a da nadomesti osrednji interface, fina masina sa Waves SSL, McDSP, eventualno jos koji plug i to je to, isplativija konfiguracija od HD, koji ne moze da radi fino bez dve Accel karte - minimum, a kosta mnogostruko vise... ADAT-i kostaju po 150 eura, a u A-B poredjenju sa HD 96 interface nema razlike, odlicni old school konverteri za nikakve pare, bez tripovanja... Last edited by kravadinka; 16-07-2010 at 08:40 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Neshto mi ne polazi za rukom da proradi
![]() Koliko se uopste moze podici ATA plugova u projektu,meni ne dozvoljava vishe od 6 ? Do sada sam gde mi se desi veca latencija i sredjivao rucno,(uglavnom za UAD plugove,Drumagog,SPL drumXch i mozda josh po koji problematichan) - kada mi posle insertovanja pluga izbaci koliki je delay,pre shifta uradim novu playlistu tom kanalu i naznacim u naslovu koliko samplova je shift u + ili - i za koji plug pa mogu da skacem na koji shift hocu ako menjam plugove i nekako mi to ide tako,nemam problem sa tim nego sam hteo da vidim kako radi ATA i moze li to piti vodu...
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ko zna gde ti je zapelo... Mozes da izvuces ATA koliko god zelis, zasto samo 6?
U najjednostavnijoj konfiguraciji treba ti recimo deset audio kanala, jedan master i jedan aux koji ces koristiti kao send efekat. Na master stavis ATA i podesis na njemu da bude master, na audio kanalima ne diras nista neka stoji audio, a na aux kanalu podesi da bude aux 1. E sad, pored svega toga dodaj jos jedan aux i na njemu takodje izvuci ATA i podesi ga kao aux 1 i rutiraj sve audio kanale u taj aux, dok ce ti prvi aux koji koristis za send ostati na 1-2 izlazu direktno. Bypass-ujes pluginove, ping-ujes, ukljucis ih opet i to je to... Naravno, ne smes imati nista solirano ni mutirano dok ping-ujes, kao i to da je najbolje raditi na 1024 latencije, ispod toga ne ponasa se kako treba... Ako hoces projekat, postovacu ti ga ovde... Last edited by kravadinka; 16-07-2010 at 09:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Odustajem,ipak cu je to ruchno.Moram probati na nekog drugom sistemu pa pokushati ukapirati gde je problem kod mene.Hvala !!!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Omiljeni UAD plug-ovi...? | Bockie | DSP forum | 5 | 29-07-2009 11:13 PM |
Top 5 plug-in sintova | milos | Audio Software | 18 | 20-04-2009 08:47 AM |
Plug in? Kakvi Plug ins??? | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 18-08-2006 11:43 PM |