|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
E ovako, u drugom ateljeu sam imao Tascam Us-1641, i upravo sam ga prodao.
Sada hocu uzeti drugi audio interface. Budzet je do 47000din ![]() Voleo bih da cujem vase predloge. I da napomenem, imam u planu da to bude pun rack model... Neki od interface-a o kojima sam razmisljao su: 1) LINE6 TONEPORT UX8 2) Focusrite saffire pro 40 Sto se tice ova dva, nikada ih nisam video i cuo uzivo...pa me interesuje vase misljenje-koji je bolji ![]() Naravno ako imate jos neki predlog... Da, i ako neko zna gde se mogu naruciti ovi novi interface-i a da ne budu skuplji za 100e (vise) nego na Thomannu ili Music Store-u, neka javne na pm? ![]() Ajd u zdravlje!!! ![]() P.S. Odavno nisam imao prilike da postavim pitanje ovog tipa....pa hajd* te da vas cujem... ![]() Last edited by Nemania; 12-05-2010 at 08:52 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Pa, ako ja mogu malo pomoci. Od ova dva cuo sam UX8. Lepo je to koncipirano, sve ima, sve radi, ali mi upravo preampi nisu nesto narocito. U poredjenju sa mojim M audiom fast track ultra 8r su cujno losiji (mozda je to i do konvertora) ali sve jedno do cega bilo zvuk je losiji. Dobro je sto uz njega dobijas odlican softver POD Farm koji je apdolutno upotrebljiv i ne samo sto se gitara tice.
Sto se tice ove druge kartice saffire pro 40 ne bi ti mogao nista reci a da ne lupam napamet, mada mi ta kartica ipak deluje malo ozbiljnije, bar na prvi pogled ![]() Jedino sto ti sa sigurnoscu mogu tvrditi je nesto u vezi ove kartice koju ja posedujem, a koju bi ti takodje mogao uzeti u obzir jer je po meni odlican interfejs sa odlicnim predpojacalima, a u toj je klasi uredjaja. Sto se USB2 tice ja imam pozitivno iskustvo. Snimao sam vise puta svih 8 kanala i nikad nije stucnuo i to preko laptopa (intel core2duo 2,2Ghz, 4Gb rama sa jednim hardom od 500Gb na 5400 rpm) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
za te pare teško možeš naći išta sa ozbiljnim zvukom. Moja preporuka je da pojuriš još nešto keša pa da kupiš profire 2626 M-Audio, to je već veoma drugačija priča. Ja se nešto kanim prodavati moju, pa ti to može upasti i u taj cenovni rang (moja je korišćena ni punih godinu dana, a prodajem je jer pazarim još jednog FF800
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pa zar M-Audio profire 2626 ne kosa oko 400 i nesto evra???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Na artistovom sajtu stoji da je 587e, ali i za moju ultra 8r je stajalo da je 458, a kada sam ih nazvao rekli su mi da je 380e, tako da treba proveriti, jer ocigledno sajt nije dugo azuriran.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
zadnje što sam ja čuo da mu je cena oko 550. Proveri stvarno kod Artista. Ako je preko 500, cimni me .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Quote:
Obicno konvertori za te pare nisu neki, a preampi pogotovo. Last edited by google; 13-05-2010 at 11:09 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da ti je profire 2626 najbolji izbor, ako se uklapa u tvoj budzet. Od svih ovih pobrojanih kartica je za klasu iznad (dobra predpojacala, dobri konvertori-world clock, JetPLL, odlican ruting, firewire je ipak firewire...)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
A kakvi su dojmovi oko liquid saffire 56 ?....
Ja tu imam...i ova dva liquid preampa mi se cine super, a i bila je kartica kod jednog čike ![]() ?to se routanja tice...stabilnosti..pomocnih funkcija - meni je odlican, ali ne znam ?to se misli o konverterima i preampima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
Das novac za nista. Ne dobijes (ni osrednje) preampe, a potrosis novac. To se isplati, jedino ako hoces da se igras, radi zabave, pa da snimas vise kanala istovremeno. Recimo probu benda ili nesto drugo za sta nemas ozbiljne namere. Nesto sto ce ti posluziti kao informacija. Ja bih pre uze neku staru EMU karticu koju mozes kupiti za 10o-200 evra. Za 500-700 evra mozes kupiti jedan ozbiljan preamp, pa usnimavati kanal po kanal. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc za kupovinu monitora | drums | Monitoring | 10 | 20-12-2010 05:14 PM |
Savet za kupovinu zvučnika | RIA | Monitoring | 14 | 28-01-2010 12:24 PM |
Opremanje studija: predlozi please | Dirigent | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 23 | 04-11-2009 05:36 PM |
Multicore - predlozi? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 24-09-2009 12:43 AM |
pomoc za kupovinu | maruro | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 05-05-2009 04:17 PM |