|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
evo napravio sam poseban topic za ovu tematiku. ovo su dva moja posta iz GAIA topica, pa nastavimo ovdje umjesto tamo: Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() drugim riječima, Fireface ostaje glavni za moj audio i/o, znaci za snimanje i playback iz DAW, dok kroz sebe samo propušta digitalni signal 8x8 koji se konvertira tek na MOTU. MOTU uopce nemora biti spojen na DAW kao host. naime, tzv. DC-coupling odnosno DC-decoupling se dogadja tek na D/A konverziji.. digitalni signal sam po sebi ne razlikuje DC i AC ![]() medjutim, imam za tebe jos jednu (najnoviju) vijest.. moguce je, uz malo D.I.Y napraviti da ti svaki konverter, daklem i ovi moderni poput apogee ili fireface, koji u principu ne propuštaju DC, ipak propuste DC.. doda se nekakav transistor i kapacitet na svaki kabel. to cak stane u kuciste jednog 1/4" jack-a. time si dobio samo pozitivni DC. nakon toga se mora napraviti mali DIY sklop koji radi DC offset da bi imao i negativne i pozitivne voltaže, npr. +/-2.5V. i na kraju ide sklop koji to digne to na razumni range od +/-5V. spretan tech to slozi za dva sata. cijena dijelova sa kucistem i jackovima, ne vise od 50tak eura, za recimo 8 kanala (odn. 4 cv/gate para). razvila se diskusija ovdje: http://www.muffwiggler.com/forum/viewtopic.php?t=13698 i prvi rezultati su ovdje: uspjeli su od pocetnih +/-2.5V natjerati i na 7V. http://www.muffwiggler.com/forum/viewtopic.php?t=14328 mejdutim meni se s time neda zezat jer mi ionako fireface kanali trebaju za "klasican" audio i/o, a jeftini MOTU nek sluzi samo za DC. najljepse od svega sto konverter za to ne mora biti nikakva marka. svejedno ti modulacije imaju audio rezoluciju (2 na 24 potenciju levela, i 44100 "tocaka", umjesto dosadasnjih smijesnih 127, koje je imao MIDI, i gdje si morao svaku modulaciju jos propustiti kroz neki slew odnosno lag processor na Kentonu nebi li bila upotrebljiva i bez "stepenica" - s time da je takav sistem zbog toga, po prirodi, uvijek kasnio - spor odziv). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
zaista odlicna stvar , dobijas vst-i modularne elemente koji integrises u hw modular setup sa savrsenim tajmingom , u mom slucaju bih morao potrositi naknadih 500 evra da bih se presaltovao na ovaj sistem .... malo ce cekati
![]() ... ovo su mogli odraditi i pre 10 godina da se neko setio ... predpostavljam da sve radi i pri 48 khz sr |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
eee da sam za ovo znao malo ranije da ne bacm pare na kenton pro-2000!
jel to moze samo motu ili jon neki konvertor?
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
edit: http://www.motu.com/techsupport/tech...-compatibility tu na ovom linku se nalaze upute kako testirati zvučnu dali je dc ili ac coupled. Last edited by pleon; 15-04-2010 at 11:34 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Motu volta | GRDI | Audio Software | 4 | 05-03-2010 01:43 PM |
DAW audio to CV VOLTA | Moritz | Audio Software | 2 | 15-04-2009 03:44 AM |
(Arheologija Analogije) BENGE - Twenty Systems | yoloko | Razno | 0 | 28-11-2008 06:56 PM |
Pozdrav svim ljubiteljima analogije ! | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 29 | 09-10-2007 08:29 AM |
Silent PC guide | dr.Ru | Computer Hardware | 0 | 02-07-2003 12:40 PM |