|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Kako da na Roland Fantomu G iskoristim expanziju ? Npr da li je moguce da svira jedan od 16 kanala u Studio modu, koje saljem sa kompa preko midija ? -
Koristio sam je u studio modu i kada posaljem midi na jedan od 16 kanala, dobijam da se sviraju interni zvuci - tj biram - sempl, patch - Ali nema nikako Expanzije . Klavijatura nije moja i potrebno mi je sazvakano uputstvo tako da hvala svakom ko se potrudi da objasni... Ima obe expanzije (trube i bubanj)
![]() |
#2 |
Superoperater
|
![]()
Bas niko ?
![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Desno od ekrana, dole imas dva dugmeta: EXP1 i EXP2, odaberi koju hoces, na ekranu "skroluj" do boje koja ti se dopada, ubaci je na jedan od internih MIDI kanala, i to je to....ne vidim problem.....
P.S. Postoje 3 (tri) arx expansion boarda za sada, a ne dva, tako da nema "OBE" a ta se ne zove "TRUBA" nego ARX BRASS sto podrazumeva SVE limene duvace, a ne samo "trube" kako si naveo... Nadam se da sam pomogao. P.S. pojave pogresnog imenovanja ili nazivanja su dosta prosirene, tako da na primer za desavanje u Guchi (o uzasa) kazu "Trubaci" iako tamo tesko da postoji i jedna truba! U pitanju su "Flugelhorn" (krilni rogovi na Srpskom), tenor tube i bas tuba, a nema NIJEDNE TRUBE, a to zovu "trubaci".... Drugo: za nosive racunare skoro SVI kazu "Laptop", a poslednji laptop je proizveden pre 20-ak godina, imao je crno - beli ekran, otprilike 5-6 incha dijagonale, eventualno 8, koristio je olovni akumulator, bio odvratno tezak, i imao dva usecena obla ulegnuca na dnu, kako bi stabilnije lezao na kolenima korisnika (otud "lap" u nazivu "Laptop"). Dakle "Laptopovi" tesko da postoje, u pitanju su tzv. "Notebook" racunari, ili njihovi manji, moderni derivati kao sto su "Subnotebook" ili "Netbook" a nikako "Laptop" izuzev u nekom muzeju. Izvinjavam se za off topic, i pozdravljam!
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 24-03-2010 at 12:54 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Vise puta su mi upravo ovo (sto gore pises) objasnjavali, i cak i znam kako doticna (glomazna) sprava izgleda (video na nekom Sajmu Tehnike davno)... ali nikada nisam to uspeo da "naucim"... a koliko vidim ni wikipedija ![]() Naime, trazenje reci "notebook computer" (samo "notebook" ne daje to sto hocemo)... pravi redirekciju na "laptop" Evo dokaza: http://en.wikipedia.org/wiki/Notebook_computer#Notebook S obzirom da nismo mi (srbi) izmislili ni laptop ni notebook (kao nazive, a i sire), preuzecu i dalje praksu sa wikipedia-e posto je rec o delu za englesko govorno podrucje, jer valjda oni znaju kako (im) se sta zove. ![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 24-03-2010 at 01:13 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Boggy,
Zaboravljas da "Wikipediu" u skoro 100% slucajeva pisu, i dopunjavaju AMATERI, a ne lingvisti engleskog govornog podrucja. Milo mi je sto si se bar u prvom delu tvoga posta slozio samnom... Pozdrav
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() A lingvistima (profesionalnim) niko ne brani da se ne slazu sa mnom... meni je najbitnije da me ljudi razumeju sta sam hteo da kazem... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Truba je truba pa makar i ceo BRASS orkestar... Zargonska rec - Mislim, ima i saksofon - svakako nije truba... Evo sad i ispravno - ARX-01 Drums Expansion Board i ARX-03 Brass Expansion Board. Ima i ARX-02 Piano ali taj nemam. Nisam mislio da cete uopste obratiti paznju na takve sitnice... Svejedno hvala. pozz
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 28-03-2010 at 12:28 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fantom X vs Fantom G | anderson | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 14-11-2008 12:14 PM |
Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 05:54 AM |