Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Matko Sasek - Koolade

Matko Sasek - Koolade Jedan od nasih najboljih i nasiroko (US-Evropa) najcuvecnijih Hip-Hop producenata, razgovara sa vama na temu produkcije Hip-Hop muzike. Saradjivao sa Blackout Project, Edo Maajka, General Woo, Nered, Popay, Masta Ace, Ghostface Killah, Talib Kweli, Izza Kizza itd itd...

Thread Tools Display Modes
Old 15-03-2010, 03:25 AM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Neshto vishe o kooladeu?

Mene npr najvishe interesuje kako si stupio u kontakt sa svim tim stranim izvodjachima i kako se zadesilo da radish za njih?

npr beautifull je kod mene u studiju himna bukvalno. ako se sjebemo samo pustimo beat.. ali kako si doshao do masta ace-a? kako je ishlo sve to?

Da se razumemo, talenat je presudan.. ali mora da ima josh neshto uz to osim chiste srece..

i kakva su ti iskustva u radu sa svim tim ljudima? btw chuo sam da si sa dzigom neshto radio?

i za kraj, kako se rangira hip hop po slushanosti kod vas u cro? kako su vam poseceni koncerti, kakvi su tirazi i prodaje?

pozdrav
HeatMan is offline  
Old 15-03-2010, 08:15 AM   #2
koolade
Junior Member

Default Re: Neshto vishe o kooladeu?

Ae drago mi je da ti je Beautiful himna!
Nego do Masta Ace nisam dosao ja, vec Phillie. Svi cesto zaboravljaju da ja imam management. Phillie je sve svoje kontakte stvorio lutajuci po svijetu upoznavajuci ljude. Dakle doslovno je izhustlao sve svoje kontakte! A to je proces. Stvarno moras trcat okolo naokolo. Ace-a je upoznao u D&D studiju prije nekih 10 godina. Upao je tamo na neki session, kad je ekipa chillala, slusala beatove i snimala. Kad je pustio moj beat CD svi su se okupili i slusali. Ace je tada prisao Philliju i reko da bi si on rezerviro par beatova koje je cuo. I tako je sve krenulo sa Aceom... A ista prica je bila sa svima ostalima. Da samo znas tko je sve slusao moje beatove!! Od Kanyea (koji ih je onda proslijedio Consequenceu, i tako sam i doso do te suradnje) do 50 Centa koji je cak i snimao neke demoe na Dashove beatove nekih godinu dana prije nego je postao ultra poznat. Missy je isto slusala moje beatove i stvari... itd... svi su oni pozitivno ragirali i rekli da im se svidja, ali da imas stvar s njima treba se desit nesto vise od samo "I like!". Inace moj americki manager je bio blizak frend sa Kanyeom prije nego je ovaj posato poznat. Sada se naravno slabo vidjaju, ali mu je Kanye sve jedno dao shoutout na koncertu u Maddison Square Grdenu pred 50000 ljudi.
I tako to ide... pravi ljudi na pravom mjestu, puno volje i entuzijzma!!
Sa Jiggom? Nisam nikad radio... Mozda se radi o tome kad sam radio sa Ghostfaceom. Tada mu je Jigga bio direktor! Ali ni to nije islo preko Jigge vec preko njihovog A&R-a Lenny S-a. Nego ne znam dali znate da je zena od Oneye napisala refren i koproducirala Empire State Of Mind?
pozdrav
koolade is offline  
Old 15-03-2010, 03:32 PM   #3
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by koolade View Post
Ae drago mi je da ti je Beautiful himna!
Nego do Masta Ace nisam dosao ja, vec Phillie. Svi cesto zaboravljaju da ja imam management. Phillie je sve svoje kontakte stvorio lutajuci po svijetu upoznavajuci ljude. Dakle doslovno je izhustlao sve svoje kontakte! A to je proces. Stvarno moras trcat okolo naokolo. Ace-a je upoznao u D&D studiju prije nekih 10 godina. Upao je tamo na neki session, kad je ekipa chillala, slusala beatove i snimala. Kad je pustio moj beat CD svi su se okupili i slusali. Ace je tada prisao Philliju i reko da bi si on rezerviro par beatova koje je cuo. I tako je sve krenulo sa Aceom... A ista prica je bila sa svima ostalima. Da samo znas tko je sve slusao moje beatove!! Od Kanyea (koji ih je onda proslijedio Consequenceu, i tako sam i doso do te suradnje) do 50 Centa koji je cak i snimao neke demoe na Dashove beatove nekih godinu dana prije nego je postao ultra poznat. Missy je isto slusala moje beatove i stvari... itd... svi su oni pozitivno ragirali i rekli da im se svidja, ali da imas stvar s njima treba se desit nesto vise od samo "I like!". Inace moj americki manager je bio blizak frend sa Kanyeom prije nego je ovaj posato poznat. Sada se naravno slabo vidjaju, ali mu je Kanye sve jedno dao shoutout na koncertu u Maddison Square Grdenu pred 50000 ljudi.
I tako to ide... pravi ljudi na pravom mjestu, puno volje i entuzijzma!!
Sa Jiggom? Nisam nikad radio... Mozda se radi o tome kad sam radio sa Ghostfaceom. Tada mu je Jigga bio direktor! Ali ni to nije islo preko Jigge vec preko njihovog A&R-a Lenny S-a. Nego ne znam dali znate da je zena od Oneye napisala refren i koproducirala Empire State Of Mind?
pozdrav
nije pisala refren nego su zajedno odradili matru, tj vishe ona jelte, pa je otpevala ref i ponudila to preko svoje kuce jiggi.. alicija je samo prepevala.. ma na poslednjem albumu ima previshe srba... janko nilovic je semplovan za DOA, i tako dalje..

elem, kolko smo se smejali shto je vanja uterao svoje prezime na dzigin album to je neverovatno

btw, ovo sve shto si isprichao.. svaka chast brate, imash jako dobre drugare to je jedino shto mogu da ti kazem.. da su moji upola k'o tvoji imao bih vishe para a manje posla, to je sigurno..

btw, nisi nikome uvalio one matrice? imam ja josh toga dosta

pusa i hvala na odgovoru

edit: ne znam ko mi je rekao to za dzigu.. mislim da mi je chak edo neshto pomenuo davno moguce da sam loshe skapirao to..

nego ne reche mi kako stoji hip hop kod vas i ima li para u tome?

Last edited by HeatMan; 15-03-2010 at 03:38 PM.
HeatMan is offline  
Old 15-03-2010, 04:05 PM   #4
koolade
Junior Member

Pa u RH i nema nekih para. Bilo je prije dok su se albumi jos prodavali, ali vise nije tako. Danas svi nesto kao kukaju, ali svi nesto i rade... i ne izgledaju mi izgladnjelo. Ja uglavnom zivim od posla sto radim po vani. I to najvise od licenciranja muzike, ne toliko od prodavanja beatova. Naravno nista sladje kad ti netko kupi beat, ali recimo stvari sta sam radio sa Kizzom mi uglavnom nisu bile placene. Bio mi je placen put i smjestaj i muzika koja je izisla na i-tunes. ali vise para je bilo od licenciranja Kizzinih stvari za razne video igrice, reklame, tv-show-ove, tv-serije....
koolade is offline  
Old 15-03-2010, 04:13 PM   #5
koolade
Junior Member

a i hip hop se pocinje topit u moru isprepletenih kombinacija i zanrova. hip hop vise ne prolazi samo zato jer se radi o hip hopu, vec zato jer je pjesma zanimljiva. u ono zlatno doba HR hip hopa, lejblovi su se trgali za bilo kakav hip hop bend. cak bi me i neki A&Rovi ako bi naisli na mene u studiju poceli ispitivat da im preporucim koga da potpisu. danas ih boli glava samo od razmisljanja o potpisivanju bilo koga. nego ljudi misle da se tu radi o hip hopu. nije se nikad ni radilo o hip hopu, vec dok su reperi imali sta pametno i svijeze za rec, to su ljudi slusali. nisu nikad u biti ni slusali hip hop.
koolade is offline  
Old 15-03-2010, 04:41 PM   #6
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

apsolutno.. rekao si neke stvari koje retko ko sme..

i za kraj ovog mog propitivanja haha, radish li neshto drugo? neshto van hip hopa?
HeatMan is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules