|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Gledam malo po net-u ove kineske rukotvorine, replike americkih i japanskih gitarskih brendova. Jedni kazu da "dosta liče", dobre da vise na zidu, drugi pak da i nisu toliko lo?e, neki zamene čivije, magnete, floyd ili kobilice, elektroniku unutra i za male pare imaju "original". Ako se pogleda ?ta se po na?im radnjama prodaje (opet kinezi) za recimo 300-500 eurića ove druge kineske tambure jo? su i jeftinije i lep?e a idu sa koferčetom.
http://www.ebaysoho.net/guitar-c-192.html Kada pročitate na internetu na ?ta treba obratiti pa?nju i gde su razlike u odnosu na original, tek tada vam se kosa digne na glavi. Umesto da je zvuk glavna odlika ispada da treba gledati gde je natpis, malo levo ili desno, neki ugao zkrivljenja ovoga ili onoga, da li su ?ice lepo lemljene i upakovane po propisu unutar gitare (sve bitne razlike, reklo bi se). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Za male pare? Da sve to zamijeniš dobrim pickupovima, hardwareom, platit ćeš dosta para... Dovoljno da kupiš original ili solidnu gitaru preko oglasa... Postoje marke koje nude dosta za malu paru, od drveta nadalje... što se tiče Gibsona, mnogi spominju Vintage gitare, koje se rade od komada drveta a jeftine su, što se tiče Fendera, mnogi hvale meksičke modele itd... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 13-02-2010 at 11:18 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Da me ne shvatite pogrešno, gitarica imam (i više nego što mi objektivno treba za moju hobi svirku) ali evo samo malo razmišljanja. Ako "bacim" parice na neki od ovih kineskih Gibsona (LP, može da se probere neki koji baš lepo izgleda), na tu cenu verujem da će otići bar još 100 na transport i carine. Recimo da u najgoroj varijanti ni pragovi nisu OK, dakle menjaju se, ugradi se recimo ZW EMG set (tu je sve od potenciometara do magneta), pa neka i čivije idu nove i kobilica, to sve bi trebalo da je 500 (mislim na delove i ruke nekog od majstora) dakle stigne se do 750 (grubo računajući). Da li je neko ovakvu gimnastiku probao da uradi jer razlika do 3000 (da ne računamo skuplje modele) koliko bi trebalo da košta ova original sprava ipak (nije-jeste) zanemarljiva. Da izuzmemo oglase i tambur koje se tamo nude u ovom cenovnom rangu. Mislite li da bi neka od novih (koja god da je) tambura koja košta 750 mogla ovome da pridje? Tema za debelo razmišljanje (bar što se mene tiče). Moram još malo da razmislim pa možda ovo i napravim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Za te pare ti moze napraviti gitaru i neki majstor. Ima solidnih gitara, malo su precenjene, ali su verovatno malo bolje od tih kineza.
Znam da je Dzindzeru pravljeno bar 1 ili 2 gitare, a on ima dovoljno para da svira sta god hoce. To je mnogo bolja varijanta, ako zelis da se zabavljas. Moze se naci Gibson studio model od 600- 900 evra, koji vrlo ozbiljno zvuci, i kome se nista ne mora menjati, a to je jeftinije i sigurnije od nekih macka u dzaku varijanti. Jedino sto ne mozes da sredjujes gitaru i zivis u nadi da ce tako sredjena prosvirati. Bolje je uzeti nesto sto vec svira i svira dobro. A ima takvih gitara za 750 evra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam kakve su izrade te kineske i kakvo je drvo, niti to pi?e na siteu...
Ima ona jeftina marka Performer, rade kopije poznatih gitara... ali te sam i u trgovinama vidio o?tećene... napuknuto drvo, fali komad itd... Mozda je ovo nesto slično... Sad je vrijeme krize, ljudi prodaju... po oglasima ima dosta jeftinih stvari... Za ne?to vi?e od 700 eura ima LP studija, a SG sam vidio i za manje od 600 eura... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
apm. fender | nenad | Audio Software | 0 | 13-03-2009 08:32 PM |
Malmsteenov Fender? | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 29 | 31-01-2007 02:50 PM |
canetove replike contest | Arthur | Razno | 10 | 12-12-2005 01:38 AM |