Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-02-2010, 05:17 PM   #1
alek019
Senior Member

Default Gibsoni,PRS,Fender... kineske replike

Gledam malo po net-u ove kineske rukotvorine, replike americkih i japanskih gitarskih brendova. Jedni kazu da "dosta liče", dobre da vise na zidu, drugi pak da i nisu toliko lo?e, neki zamene čivije, magnete, floyd ili kobilice, elektroniku unutra i za male pare imaju "original". Ako se pogleda ?ta se po na?im radnjama prodaje (opet kinezi) za recimo 300-500 eurića ove druge kineske tambure jo? su i jeftinije i lep?e a idu sa koferčetom.

http://www.ebaysoho.net/guitar-c-192.html

Kada pročitate na internetu na ?ta treba obratiti pa?nju i gde su razlike u odnosu na original, tek tada vam se kosa digne na glavi. Umesto da je zvuk glavna odlika ispada da treba gledati gde je natpis, malo levo ili desno, neki ugao zkrivljenja ovoga ili onoga, da li su ?ice lepo lemljene i upakovane po propisu unutar gitare (sve bitne razlike, reklo bi se).
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2010, 11:15 PM   #2
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Gibsoni,PRS,Fender... kineske replike

Quote:
neki zamene čivije, magnete, floyd ili kobilice, elektroniku unutra i za male pare imaju "original"

Za male pare?

Da sve to zamijeniš dobrim pickupovima, hardwareom, platit ćeš dosta para...

Dovoljno da kupiš original ili solidnu gitaru preko oglasa...

Postoje marke koje nude dosta za malu paru, od drveta nadalje... što se tiče Gibsona, mnogi spominju Vintage gitare, koje se rade od komada drveta a jeftine su, što se tiče Fendera, mnogi hvale meksičke modele itd...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 13-02-2010 at 11:18 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 03:22 AM   #3
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Za male pare?

Da sve to zamijeni? dobrim pickupovima, hardwareom, platit će? dosta para...

Dovoljno da kupi? original ili solidnu gitaru preko oglasa...

Postoje marke koje nude dosta za malu paru, od drveta nadalje... ?to se tiče Gibsona, mnogi spominju Vintage gitare, koje se rade od komada drveta a jeftine su, ?to se tiče Fendera, mnogi hvale meksičke modele itd...

Jbg, treba tragati za gitarom. Bukvalno se u svakom pogledu vi?e isplati kupiti dobar Epiphone i ubaciti JB i Jazz SD pickupove, nego baciti pare na ovo ?to prodaju pod labelom G... Meksikancima ni?ta ne fali, svirao sam nekoliko i to nije nikakva zajebancija. A koliko sam upućen, sve sem Vintage i Vintage Hot rod serije se proizvodi u Mehiko, ove dve se samo sklapaju u USA, ali nemojte me dr?ati za reč...

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 10:10 AM   #4
alek019
Senior Member

Da me ne shvatite pogrešno, gitarica imam (i više nego što mi objektivno treba za moju hobi svirku) ali evo samo malo razmišljanja. Ako "bacim" parice na neki od ovih kineskih Gibsona (LP, može da se probere neki koji baš lepo izgleda), na tu cenu verujem da će otići bar još 100 na transport i carine. Recimo da u najgoroj varijanti ni pragovi nisu OK, dakle menjaju se, ugradi se recimo ZW EMG set (tu je sve od potenciometara do magneta), pa neka i čivije idu nove i kobilica, to sve bi trebalo da je 500 (mislim na delove i ruke nekog od majstora) dakle stigne se do 750 (grubo računajući). Da li je neko ovakvu gimnastiku probao da uradi jer razlika do 3000 (da ne računamo skuplje modele) koliko bi trebalo da košta ova original sprava ipak (nije-jeste) zanemarljiva. Da izuzmemo oglase i tambur koje se tamo nude u ovom cenovnom rangu. Mislite li da bi neka od novih (koja god da je) tambura koja košta 750 mogla ovome da pridje? Tema za debelo razmišljanje (bar što se mene tiče). Moram još malo da razmislim pa možda ovo i napravim.
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 10:34 AM   #5
google
Banned

Za te pare ti moze napraviti gitaru i neki majstor. Ima solidnih gitara, malo su precenjene, ali su verovatno malo bolje od tih kineza.

Znam da je Dzindzeru pravljeno bar 1 ili 2 gitare, a on ima dovoljno para da svira sta god hoce.

To je mnogo bolja varijanta, ako zelis da se zabavljas. Moze se naci Gibson studio model od 600- 900 evra, koji vrlo ozbiljno zvuci, i kome se nista ne mora menjati, a to je jeftinije i sigurnije od nekih macka u dzaku varijanti.

Jedino sto ne mozes da sredjujes gitaru i zivis u nadi da ce tako sredjena prosvirati. Bolje je uzeti nesto sto vec svira i svira dobro. A ima takvih gitara za 750 evra.
google is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 08:52 PM   #6
MD
Senior Member

MD's Avatar

Ne znam kakve su izrade te kineske i kakvo je drvo, niti to pi?e na siteu...

Ima ona jeftina marka Performer, rade kopije poznatih gitara... ali te sam i u trgovinama vidio o?tećene... napuknuto drvo, fali komad itd...

Mozda je ovo nesto slično...

Sad je vrijeme krize, ljudi prodaju... po oglasima ima dosta jeftinih stvari...

Za ne?to vi?e od 700 eura ima LP studija, a SG sam vidio i za manje od 600 eura...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules