Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2010, 01:22 AM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default PT pitanjce (Mpowered)

Od skora sam počeo ponovo da se bakćem sa PT, a nisam vičan istom. Muči me prvo jedna stvar - iako mi je uga?en preroll i postroll, on i dalje odbroji određen broj udaraca clicka pre nego počne bilo playback, bilo record. To je manje frustrirajući problem.

Drugi veliki problem je ?to sam danas poku?avao da uteram 18 kanala preko adata u Profire2626 iz FF800, i nisam uspeo. Ubo sam 8 inputa direktno u Profire, dobio ih gde treba. Ubo preostalih 10 u Fireface pa preko adata poku?ao da ih dobijem u PT, nisam skroz uspeo. Napomena je da snimam sve na 88khz i da znam da mi samo 8 kanala mo?e stići kroz ADAT. Svih osam stigne na kartu, i pojave se u mixeru karte, ali mi u PT stignu samo prva 4 gde treba, pa onda jo? 2 na neke potpuno druge kanale u odnosu na one na koje su stigli u kartu, i onda mi poslednja dva jednostavno fale. Jel ima neko ideju o čemu se jebeno radi?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 09:29 AM   #2
La notte
Member

La notte's Avatar

Default Re: PT pitanjce (Mpowered)

Pogledaj dal ti je uključen digital in u Profire. Stavi ga na coaksial. Kad je na optici, to zna zbuniti ADAT ulaze.
La notte is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 12:38 PM   #3
kressa
Member

kressa's Avatar

Kada je na ProFire 2626 Sync Source namesten na internal,Sample rate na 88,2 kHz,Optical port b mode namesten na ADAT,outputi na kartici - ADAT A OUT 5/6,7/8,ADAT B Out 5/6,7/8 se automatski iskljucuju(verovatno zbog sample rate-a).Pretpostavljam da se isto desava i na input-ima.Probaj da u I/O setup-u namestis ovakav routing i probas da usnimis.Nadam se da ce raditi.
Attached Images

kressa is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 09:08 PM   #4
kressa
Member

kressa's Avatar

U stvari,mislim da ti to tako ipak nece raditi,posto ti za takvu vezu ipak treba dva odvojena ADAT signala iz FF800(ADAT A out i ADAT B out)a pretpostavljam da na RME-u postoji samo ADAT A out(osam kanala).Izgleda da na 88,2 kHz Profire 2626 moze maksimalno da dozove 4 kanala(po dva stereo)na ADAT input-ima(ADAT A in i ADAT B in).Nadam se da gresim,ali ako sam u pravu,mislim da bi ti resenje bilo da se vratis na 48 kHz.
kressa is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 10:36 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

dakle, niste čitali il nisam ja bio dovoljno jasan. Imam 2 optička kabla, znam za SMUX operaciju, koristim je redovno na RME i Nuendo, i sve radi kao zmaj. Signali svi stižu lepo u samu karticu, i lepo se vide na mixeru Maudia, i to u odgovarajućoj numeraciji, ali se potom ne vide u samom protoolsu. I to je neki bag ili limit samog softwarea, jer takva ista situacija u obrnutom smeru, ka nuendu, radi. I kad MAudio bude master asio u nuendu, te iste signale dobijem.

I i dalje me nervira onaj jebeni preroll koji je ugašen al i dalje glupo radi. džaba sve.
Old 06-02-2010, 09:38 PM   #6
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Ma sve moze, zasto si opet subjektivan majku mu...

Pogledaj I/O Setup tamo moze biti resenje, tesko je ovako napamet to resavati...

Daj nam Screen I/O Setup da pogledamo...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 10:21 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

kolko sam u međuvremenu uspeo iskopati, sam MPowered neće namerno da radi sa Smuxom. Što i liči na njihovu politiku restrikcije. Enivej, fakat je da su svi kanali stigli i na 88.2 na Maudio, ali odatle nisu hteli u PT. Znači problem je u samom PT. Namerno sam otvorio svih 24 kanala koliko ima inputa, svima upalio record monitore i zadnja dva od ADATA se jednostavno nisu pojavila. U nuendu oće. Al u nuendu mi se jebe da palim Maudio ASIO kad imam živog FF-a.

Nego, dajte mi skontati odakle se pojavljuje taj fantomski preroll, jer je zvanično u meniju i na transport baru ugašen, a i dalje mi na svakom playbacku ili recordingu iskuca jedno 3-4 udarca klika pre nego krene uopšte.
Old 06-02-2010, 10:42 PM   #8
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Jel ti iskljucen Count Off?!

Daj Print Screen...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules