Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-01-2010, 02:21 PM   #1
File
Senior Member

Default XLR konekcije i gubitak

Trenutno su mi iz studija u re?iju konekcije direktne (mikrofon - 1 kabel - Audio interface), međutim, dosta mi je spremanja nepotrebnih kablova u stranu pa bi si ugradio mali multikor. Multikor znaci da vi?e nije direktno sa jednim kabelom, vec bi bilo (mikrofon - kabel -konekcijaMUKLTIKORkonekcija - kabel - audio interfejs)...dizajnerski je ljep?e i prakticnije, ali zanima me koliko bi izgubio na kvaliteti samog signala od majka do audio interfejsa s obzirom da bi bilo 4 konekcije a ne 2???
File is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2010, 08:02 PM   #2
bpucekov
Junior Member

Default Re: XLR konekcije i gubitak

zanemarivo,naravno ako sve dobro zalemi? i ne kupi? kineski multicore nego neki ipak malo pristojniji npr klotz ili mogami
bpucekov

www.akaj.hr
bpucekov is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2010, 02:42 PM   #3
File
Senior Member

Hvala....Multikor ne bi ni kupovao vec bi ga napravio od Klotzovog mikrofonskog kabla i sam sve spojio...jer mi treba samo 3-4 metra...a ne znam gdje da takvog nadjem...
File is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 03:36 AM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by File View Post
Trenutno su mi iz studija u režiju konekcije direktne (mikrofon - 1 kabel - Audio interface), međutim, dosta mi je spremanja nepotrebnih kablova u stranu pa bi si ugradio mali multikor.

Zato postoje patch polja... Mada su i ona pipava po pitanju kvaliteta veze... Spojis ulazne i izlazne uredjaje za patch polje i samo prebadas (patchujes) sta ti gde treba... Izbegao si masu kablova, opet izgleda jako uredno

Last edited by psionic; 15-02-2010 at 03:39 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules