Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2010, 08:15 PM   #1
Midi
Member

Midi's Avatar

Default AKAI S3000 vs MPC2000

Oba su nahvaljena. Na Vintage synth Exploreru je autor napisao da je S3000 i S3000xl najbolji sampler koji postoji. I u nastavku. "The most radical feature about these great samplers is that they are very synth-like. Aside from outstanding sampling specs such as 44.1kHz 16-bit stereo sampling with tons of RAM (8 to 32 MB) and extensive editing capability, the S-3000 series have excellent synth-like filters with resonance, 32-voice polyphony, full digital onboard effects (delay, chorus, reverb, etc.) two LFOs, and complete MIDI implementation with MTC and SMPTE."

Opet koliko sam kuzio MPC2000 ima squencer, puno vi?e ljudi ga ima i komentira online. Pretpostavljam da oba imaju glitchy akai zvuk ali ja ih nisam niti koristio niti čuo. Zato pitam rumski za mi?ljenje.
Midi is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2010, 09:38 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: AKAI S3000 vs MPC2000

sve zavisi za sta ti treba ( i ako ti UOPSTE TREBA?!) Ja sam imao sve Akai-je i uradio sam dosta ploca sa njima..(S900, 2 x CD3000XL, jos uvek imam S6000..)
U poredjenju sa soft samplerima - ne moze da se poredi. Nekome ko je odrastao na soft samplerima i VST sintijima, prosto je NESHVATLJIVO raditi sa 8MB ili (CAK) 32MB RAMa ! I sa svi drugim ogranicenjima..cak i S6000 sa svim dodatcima (editing software / HD / RAM itd..) je spor, spor, spor, spooor......
MPC - ista prica....napravljen da se sa njim pravi muzika od samplovanih fraza sa ploca (znaci - prost, lak za rukovanje - cak su i crnci naucili da se sluze sa njim!!)
Poredjenje sa softwerima - isto kao gore!
Zvuk - da li ima ili nema razlike, u 99% slucajeva i za 99% korisnika - UOPSTE NIJE BITNO !!
Pogotovo sto se S serija polako blizi kraju zivota...itanje je kad nece moci da se popravljaju..znaci - bacene pare.
Ne treba se loziti puno....

Last edited by DaBear; 08-01-2010 at 09:43 PM.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2010, 11:53 PM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
sve zavisi za sta ti treba ( i ako ti UOPSTE TREBA?!) Ja sam imao sve Akai-je i uradio sam dosta ploca sa njima..(S900, 2 x CD3000XL, jos uvek imam S6000..)
U poredjenju sa soft samplerima - ne moze da se poredi. Nekome ko je odrastao na soft samplerima i VST sintijima, prosto je NESHVATLJIVO raditi sa 8MB ili (CAK) 32MB RAMa ! I sa svi drugim ogranicenjima..cak i S6000 sa svim dodatcima (editing software / HD / RAM itd..) je spor, spor, spor, spooor......
MPC - ista prica....napravljen da se sa njim pravi muzika od samplovanih fraza sa ploca (znaci - prost, lak za rukovanje - cak su i crnci naucili da se sluze sa njim!!)
Poredjenje sa softwerima - isto kao gore!
Zvuk - da li ima ili nema razlike, u 99% slucajeva i za 99% korisnika - UOPSTE NIJE BITNO !!
Pogotovo sto se S serija polako blizi kraju zivota...itanje je kad nece moci da se popravljaju..znaci - bacene pare.
Ne treba se loziti puno....

AMIN!
Prijatelj skoro puko pare na MPC, nisam mogo da mu dokazem da mu to nije potrebno u zivotu...I na kraju kaze da mu je komplikovano za koriscenje i oce da ga proda
Jan is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 11:18 AM   #4
Midi
Member

Midi's Avatar

Za sada sluzi battery3, radim pojedini zvuk od 2-3 i vi?e semplova i uvijek se trudim dobiti neku glitchy zvuk, imam neki vst emulaciju akai-a, voljan sam pridonjet tome. Sampler mi je bitniji zbog zvuka, nego funkcijonalnosti, jer bi inace uzeo neku novu generaciju semplera ili kaoss pad3.

Buduči da si ti na tome radio i radi?, očito da se mo?e. Inače jedan wav sempl ima oko 250KB, tako da ako imas 8mb mjesta vidi? da ima? PUNO mjesta. Ljudi razmi?ljaju krivo, uspoređuju sempler sa kompjutorom i njegovim 500gb hddom.

Mene najvi?e muči ubacivanje semplova, sama disketna jedinica. Ima li drugačijih opcija kada su u pitanju ovi modeli!?
Midi is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 12:24 AM   #5
bpucekov
Junior Member

ne znam za mpc ali 3000xl sigurno ima scsi port pa mu možeš spojiti scsi externi cd rom ili hd iste je danas naravno malo teže za pronaći jer se više ne proizvode ali još uvjek se nađe na ebayu
edit
sad sam se sjetio da imam ja jedan scsi externi cd rom u studiu viška
bpucekov

www.akaj.hr
bpucekov is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 08:22 AM   #6
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Midi View Post
Za sada sluzi battery3, radim pojedini zvuk od 2-3 i vi?e semplova i uvijek se trudim dobiti neku glitchy zvuk, imam neki vst emulaciju akai-a, voljan sam pridonjet tome. Sampler mi je bitniji zbog zvuka, nego funkcijonalnosti, jer bi inace uzeo neku novu generaciju semplera ili kaoss pad3.

Buduči da si ti na tome radio i radi?, očito da se mo?e. Inače jedan wav sempl ima oko 250KB, tako da ako imas 8mb mjesta vidi? da ima? PUNO mjesta. Ljudi razmi?ljaju krivo, uspoređuju sempler sa kompjutorom i njegovim 500gb hddom.

Mene najvi?e muči ubacivanje semplova, sama disketna jedinica. Ima li drugačijih opcija kada su u pitanju ovi modeli!?
- sve to stoji!
- za zvuk, ljudisvasta rade! Kad sam prodavao moj stari S900 (!) dosao je tip koji radi hip hop i rekao da ima vec 6 komada (zbog zvuka) i da ih i dalje kupuje jer su jeftini i da ih ima u rezervi.

- za "ubacivanje zvukova" serija 3000 - samo SCSI CD ROM - ali ti treba neki software koji pretvara samplove u stari Akai format...ili neki stari ZIP Drive (100MB ili 250MB)

- ALI, sve je to sporo...ja imamn internal 80GB drive za S6000, externalni CD ROM i ZIP 250MB, i kad se jednom naviknes na brzinu loadinga i trazenja samplova na soft sampleru..ovo je sporo!!! Ja cak imam i Aksys software za Mac (sa USB karticom) i mozes da editujes / gledas library na kompjuteru i drag & drop samplove sa diska - ALI i to je sporo, jer je USB 1...

@Jan - tvoj prijatelj sigurno nije proveo dovoljno vremena na MPC-u...oni su jako prosti za rad, inache! ALI onis us NAJBOLJI SAMO AKO 90% vremena radis sa gramofonom i samplovima (bez mnogo MIDI itd...) to je HANDS ON instrument!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2010, 09:59 AM   #7
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

@Jan - tvoj prijatelj sigurno nije proveo dovoljno vremena na MPC-u...oni su jako prosti za rad, inache! ALI onis us NAJBOLJI SAMO AKO 90% vremena radis sa gramofonom i samplovima (bez mnogo MIDI itd...) to je HANDS ON instrument!!

Ma jasna stvar, saradjujem sa brda ljudi koje rade na MPC-u i znam koja je filozofija. Ali on niti radi sa gramofonima nit boze daj, citav zivot radi u fruity loops-u i tako pravi beatove, pri tom nema nikakvo muzicko i produkciono znanje i kupio MPC i sad ne zna sta ce sa njim...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2010, 01:58 PM   #8
geckonium
Member

geckonium's Avatar

mpc je odlichna stvar ali mora mnogo mnogo mnogo da se radi i vezhba...
ja sam prvi mpc kupio pre 3 meseca i nisam imao pojma kako da pocnem da radim sa njim... ali uz puno strpljenja 2x prochitao upustvo naruchio dvd tutoriale presho sve vishe puta i evo tek danas (s tim sto vezhbam svaki dan po 2-3 do 5 sati) mogu da kazhem da znam da napravim stvar od pochetka do kraja i verovatno nikad vishe necu nishta koristiti za rad poshto mi se software smuchio - zbog toga sam i uzeo mpc...
ne znam kakav je 2000 ali verujem da na svakom mpc-u mozhe da se radi kvalitetno!

*ali ako i pomislish da ce da te smori nemoj bacash pare poshto brda ljudi kupi mpc pa im posle skuplja prashinu...

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
AMIN!
Prijatelj skoro puko pare na MPC, nisam mogo da mu dokazem da mu to nije potrebno u zivotu...I na kraju kaze da mu je komplikovano za koriscenje i oce da ga proda
uzhivancija uz jutranju fitzuka!

semplujem,semplujem,semplujem,semplujem....
geckonium is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules