|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Drushtvo je li neko od vas kupovao na ovaj nacin?
Da mi objasni kako to ide? Carini li se to i da li je cena shipinga koja je napisana tacna ili se na nju dodaje ako je van amerike ili gde vec? Dakle da li se placa cena na sajtu i shiping koji tamo pise ili to sve izadje mnogo skuplje? pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Plaćaš cijenu i shipping izračunat od strane prodavca. Najbolje i najsigurnije putem PayPal naloga.
Ako si prešao 100EUR, dodaju ti još 10% carine na tehničku robu a onda 17% PDV-a na sve to. Poštari u Banjaluci uzmu još 3 do 8 KM za poštarinu na relaciji Sarajevo (kao ulazna pošta) - Banja Luka - moja malenkost! Tako nekako ide u BiH. Kod vas su samo možda stope drugačije. E da... kad je carinjenje u pitanju... uglavnom se drže cijene navedene u fakturi koja prati pošiljku, sem ako nisi baš pretjerao u laži ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Video sam na primer nekih interesantnih stvari za male pare
Npr Yamaha NS10 za 200-300 dolara... pa sam kontao ako to dok stigne doovde ispadne 500 eura onda se ne isplati. A ima dosta toga lepog novog i polovnog..... Al najjace mi je bilo kad sam video da lik prodaje par originalnih U47 Neumanna i to Long body za 35 000 dolara!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
shipping za NS10 iz Amerike košta oko 150$, kad dođu moraš platit porez i carinu, na kraju priče te koštaju 500-600 e. To je ionako njihova cijena na tržištu u Europi ako su u super stanju. Ako su u džubrex kvaliteti, rastureni onda oko 200 e. Šta god kupiš preko ebaya moliš Boga da radi, lažu,muljaju na sve strane.Ako platiš paypalom imaš neku garanciju, možeš tražit povrat novaca. Ako platiš bank transferom ili karticom direktno a uređaj ne radi, možeš sjest i plakat.Takva su moja iskustva s Ebay om.
Last edited by Multicom; 02-12-2009 at 03:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
A jel pali ono da ti posalju kao "gift" pa da se ne carini... Imam tamo neke rodbine pa bi mi to dobro doslo ako moze proc kao gift bez da se carini
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Kaze mi zena da vani su mnogo manje te taxe i carine i pedevei
pa je dobro ako imas nekog vani on poruci pa ti donese kad dolazi |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupovina Uad-a | silicone | DSP forum | 3 | 20-10-2009 10:22 AM |
E-kupovina i jos nekoliko pitanja... | Ficus | Razno | 1 | 05-09-2009 05:57 PM |
Cijene opreme i kupovina preko Net-a | balthazaar | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 31-03-2008 07:01 PM |
jeli ok kupovina | drums | Computer Hardware | 3 | 28-04-2007 03:43 PM |