|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dje ste drugari!
Volio bih da me savjetujete oko nekoliko stvari. da krenem redom... Kupih novi komp EP45-UD3 Q9550 4*2 GB ram 2*1 TB hard dis Stari takodje nije za bacanje amd4500+ 4GB ram 600 GB hd i radi jos dosta dobro. Kako bih da koristim svih 8GB rama na novom, a XP ne vidi vise od 3,5 - ne znam da li da stavim Vistu ili XP ili Windows 7- ili da probam i sa OS X. Dosad radix na XP SP2 i Nuendo. Takodje, vidjeh da mogu dodatno pojacati rad koristeci i drugi komp preko FX Teleporta. Nedje procitah, da Nuendo ili Cubase mogu raditi i na OS X? Da li mogu? Mada, mozda bih presao na Logic - ako na njemu rade svi VST-i ili neki slicni? Takodje imam dvije karte UAD-1 na starom kompu(nalog je na tudje ime i nema vise slobodnih naloga) a razmisljam da uzmem jos neki UAD (UAD-2 vjerovatno) ali i to na neciji tudji nalog - kako da sve to uparim najbolje? Da li to moze sve da radi... Kako sam uz vasu pomoc napravio lijep studio, ne sumnjam da ce i masine biti vise nego lijepe! ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
sacekaj da izadje sedmica, te nju instaliraj, za tvoj komputer ce to biti najbolje. Prelazak na os x sa sobom povlaci i promenu u nacinu rada, sto mislim da ti ne treba, sem ako ne zelis da malo eksperimentises.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Sto podrazumijeva eksperimentisanje na OS X? Sto je sa Vistom? Bih da brzo ubacim sve u rabotu, jer nema vremena za cekanje...Mora se stvarati!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
sta ti vise treba? A ovaj drugi, sacekaj malo..ne znam... prelaz na Logic..? Pola ti nece raditi...cemu? ..a sto si uopste kupio novi komp? jel ti sporo bilo, malo kanala? malo snage? mnogo posla? ne postizes?
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pa u sustini sam razmisljao da uzmem jos nekog UAD-a a na stari komp nemah bez 1 PCI-e mjesto. Fali mi malo disanja dok se miksa - da ne ide bas visoko cpu... Inace, za snimanje je sve ok... Koliko je to " sacekaj malo"? Sto mislite da ih spojim FX teleportom? I sto je najbolje od OS za ovih 8GB rama?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
banned
|
![]()
bilo koji 64 bit sistem ce ti iskoristiti tih 8 giga rama, bio on Vista, Windows 7, 64 bit verzija XP-a ili Snow Leopard, mada ne znam da li ce ti to ista znaciti, posto ako koristis 32bit softver, ta prednost realno nista ne znaci, posto sami programi nece moci iskoristiti raspolozivu memoriju u potpunosti.
Da, zaboravio sam da ti odgovorim, Nuendo i Cubase postoje i u verzijama za OS X. Pod eksperimentisanjem podrazumevam pre svega samu instalaciju (mada je ona danas izuzetno laka), promenu okruzenja, zamenu plaginova... hosta... ako ti se sve to radi, probaj, ako ti se radi muzika, nemoj. Last edited by kejkz; 25-09-2009 at 01:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Sto se tice Mac OSX na PC-u trebas da se raspitas koliko su ti komponente kompatibilne. U protivnom imaces dosta problema i bices osudjen na one krakintos verzije, pa ono koja udje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pa dobro...
Krenuh lagano da probam 7 na jednoj particiji, pa ako ne bude islo cackacu malo! Drugi kompjuter definitivno ostavljam i sad cu da malo vidim to povezivanje sa FX Teleportom...Moze li UAD preko Teleporta da radi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Dakle, ovako...
Kao jos uvjek nepotpuni legalista, skidoh s neta verziju W7 ultimate koja je vec aktivirana i ne trazi aktivaciju, znaci za stalno... Medjutim nema sanse da instaliram Nuendo 3 H2O koji mi inace radi super na XP SP2, iako sam izabrao taj kompatibiliti mod... Takodje Nero ne mogu... Kako ste vi to uspjeli? Odnosno, da li ste i kako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
H2o drajver i na visti ne radi. Tacnije moze da se instalira, al kad tad pukne. Zato i Hypersonic i Grand ne rade isto. Kao i jos neki plugini. Sasvim je logicno da onda ni na sedmici ne rade.
Sto se tice Nera, ja juce rezao diskove kod ortaka na sedmici, koristi Nero 8, mislim da verzije ispod sedmice uopste ne rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Povezivanje dva kompa | akordeonista | Computer Hardware | 16 | 24-10-2009 06:22 PM |
Koji Windows??? | Hepek | Audio Software | 11 | 15-10-2009 07:31 AM |
Windows VISTA 64 bitna verzija: koji softveri rade na tome ? | MrHeavy | Audio Software | 8 | 23-05-2008 05:16 PM |
Savet za upgrade kompa!? | Miha Blaze | Computer Hardware | 4 | 23-10-2006 10:43 AM |