|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Ne znam da li temu smestam na pravo mesto, ali ako nije na pravom mestu neka admin regulise... "Problem" je sledeci, ako je uopste problem ili je u pitanju samo moje neznanje i neobavestenost (ili glupost). Hteo sam da napravim neki "backup" svojih ploca pred eventualnu prodaju, pa sam shodno tome povezao technics 1210 na denon amp i to na audigy2. Problem nastaje prilikom snimanja, naime SF uopste ne registruje clip-ove. Znaci kad je sve (rec lev+line in) "odvrnuto" na max najveci pik sto dobijem je -0.3dB, a kad se preslusava, snimak se naravno raspada, ali cak ni prilikom preslusavanja ne registruje clip. Koliko me secanje sluzi u SF 8 je radilo sve najnormalnije i uredno registrovao clip za sve preko 0dB prilikom snimanja. Ne bi to ni primetio da mi se snimak nije ucinio dosta glasnijim od onog koji sam odradio davnih dana, ali sam to pripisao tome sto sam onomad koristio stanton glavu, a sad je ortofon concord, ali...onda sam se malo udubio u snimak i primetio da su neki pikovi "odseceni" i to npr. na -0.4dB, tacnije sve mi deluje kao da je ukljucen neki komp/limiter i da tako snima. Uploadovao sam i dva fajla radi primera, pa ako je neko voljan da se pozabavi. Test 1 je sniman na nekih -6dB, pa je naknadno pojacan sa "volume". Test 2 je odmah sniman da "lizhe" crveno. http://rapidshare.com/files/260954679/rumski.rar.html Ima li neko neki valjan savet ili objasnjenje za ovu moju problematiku? Jel do mene ili do SF 9... Pozdrav i hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sound Forge Pro 10 | grada27 | Audio Software | 0 | 19-09-2009 01:04 AM |
Sound Forge u verziji 10 | dejankuki | Audio Software | 1 | 03-09-2009 12:52 AM |
Sony Sound Forge 8 | lesha | Audio Software | 13 | 24-05-2005 01:24 PM |
Sound Forge 8 | zmaj | Audio Software | 12 | 28-01-2005 09:33 AM |