|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Moja maticna (Jetway m25gt4-sog) je dotrajala,pre svega sto nekad drmnem rukom od kuciste,windows zabaguje,izbaci "plavi ekran smrti"kako se to u narodu kaze
![]() Pazario bih novu maticnu al me zanima na osnovu cega se to odredjuje koja je maticna dobra za DAW a koja ne?? ![]() ![]() Za oko mi je zapala Gigabyte GA-EP45-UD3R http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2921 iskreno jer sam video da je Diviner pominje kao dobru opciju za DAW Thnx Anyway.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Ja ne znam kako drugi odredjuju koja ploca je dobra za DAW, ali znam kako to mi radimo. Kao sto sam na vise mjesta pominjao, ispituje se vise razlicitih ploca, razlicitih proizvodjaca, a zatim se gleda slaganje sa popularnim audio interfejsima, da bi nakon toga dosla i tkz overklokabilnost odnosno stabilnost na duzi period koriscenja (EP45-UD3R koristimo vec 4-5 mjeseci u probnim masinama, i ne zurimo sa njom, upravo kako bismo mogli primjetiti i one najmanje problemcice koji mogu nastati u exploataciji iste). Tu je naravno i provjera rada pod OSX sistemima...
Mi smo do sada bili na Asusu, medjutim, nakon sto smo uporedo probali vise modela Asusa, kao i Gigabyte, odlucili smo se za Gigabyte platformu, jer je overall najbolji izbor (Dobra kompatibilnost pod OSX sistemom, TI FW kontroler, 3/3 PCI/PCI-E slota, itd itd ). Rezime: Kupi slobodno EP45-UD3R, samo vodi racuna da je to samo jedna u mnostvu komponenata koje moraju biti uskladjene zarad pravilnog rada tvog DAWa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sama ploca ne znaci nista, komp je i dalje brz samo onoliko koliko je brza najsporija bitna komponeta (karika u lancu).. i naravno, sve zajedno mora da se prethodno proveri i ispita u realnom radu... za tako nesto treba mnogo komponenata i mnogo truda i rada. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ja koristim GA-P31DSL koja mu dodje jedna od njihovih "najjevtinijih" nesto pedes' i koji ojro i mogu da se pohvalim da radi fantasticno!
![]() ...Ma, sredio ga k'o madzar apenca! ![]() Ruku na srce,ako je za posao - ruDAW je pizdary, i koliko sam cuo ne mora biti skup... U swakom slucajetu Gigabyte je odlican izbor!
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Planiram da uzmem tu plocu,intel quad core q 600 (2.6 ghzmislim) i 3gb rama . . .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Radimo vec 2 mjeseca na novom ruDAW ONE racunaru koji ce biti veoma povoljan i kostace oko 450-500 eura (a trebalo bi da zadrzi sve atribute trenutno nesto skupljih ruDAW ONE koji su u ponudi...istu ili vecu brzinu rada, tishinu, jedino ce prosirivost biti u manjoj mjeri zrtvovana, ali je praksa pokazala da je ovaj kompromis moguc, cak i dobrodosao). To bi trebalo da je ok. Mi na slicnoj masini (Q6600 i 8GB-16GB RAM) upravo radimo na OSX platformi. Samo umjesto 3GB RAMa uzmi 2 x 2GB, jer ces sa 3GB rama imati asimetricni dual channel, a razlika u cijeni je minorna. Last edited by diviner; 17-07-2009 at 10:51 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Procesor je u pitanju Intel core 2 quad Q8400 ( 4mb L2, 2.66 Ghz , 1333 Mhz FSB ).Verujem da je ok procesor.Btw hvala na savetu za memoriju,uparvo sam sad razgovarao o tome sa drugom dal je bolje uzeti 2x2gb ili 3x1gb ..Kingston jel OK za memoriju ??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Zasigurno moj izbor rachunara u narednom periodu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Odabir sobe | Hepek | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 21-07-2009 04:36 PM |
Odabir opreme.. | DADDY Z | Slobodan Milunović - Boban | 11 | 03-06-2009 11:33 PM |
Pomoc oko maticne.... | alektom | Computer Hardware | 1 | 30-03-2006 12:00 AM |