|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo ljudi!Pozdrav svima.Nadam se da nisam pogresio mesto...Da predjem na stvar!Kupio sam Cubase 5 pre par dana i instalirao na xp32bit,i sve ok.radi,ali naravno cilj mi je 64bit sistem.Instalirao sam zatim na vista 64 i recimo jedan od problema je:1. ne vidi vise od 2 giga po aplikaciji iako je sistem 64 bit i cubase 64 instaliran, 2.kada pokrenem groove agent one ili halion one ili loopmash samo prvi put mogu da biram preset,kada pokusam ponovo nema vise preseta i moram da restartujem cubase da bi izabrao drugi preset,tuga!.Svaki put moram da podesavam latency.To su neki od problema na koje sam naisao do sada.Napominjem da na 32 xp sve radi normalno.I koji 64 bit operativni sistem bi trebao da instaliram?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Probaj WIN 7 tu bi trebalo da sve sljaka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
...i nemoj slucajno da instalira piratski Win7....neka odmah otrci da kupi original pa neka nas redovno obavestava o svim bagovima u winu i u c5.....cisto da znamo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Bez obzira......
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
banned
|
![]()
mora? da instalira? i posebnu verziju cubase-a za 64 bita. Proveri, mo?da je već instalirana, samo bi trebao biti drugi izvr?ni (exe) fajl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo ljudi!Hvala na savetima!Probao sam neke varijante,i u sledecoj kombinaciji sve sljaka:windows 7 64 bit,Cubase 5 32 bit.U cubase 5 mogu da koristim 4 giga.E sad,sledeci od problema na koje sam naisao su:U cubase 3 recimo kad instaliram vst npr. akoustik piano po default se nalazi u Program files\Steinberg\cubase\vst\akoustik piano i ne moram nikakvu putanju da mu odredjujem i automatski se ucitava u cubase...U cubase 5 moram rucno da nalazim putanju,sto je jako glupo raditi za svaki vst posebno...Da li za to postoji isto resenje kao na trojci i kako to da uradim?Drugi problem je:na windows 7 64 bit sam instalirao cubase 64 bit da bih iskoristio 5 giga rama,(planiram da ubacim jos).Program zakuca kada pokrenem dva ili vise puta npr.akoustik piano,verovatno zbog cubase 5 64 bit,ali ne znam zasto i da li postoji resenje tog problema?I Koje je resenje da u cubase 5 koristim svih 5 giga na windows 7 64 bit i cubase 5 64 bit...?Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Superoperater
|
![]()
Ne znam u cemu je problem sa Cubase 5 i 64bita. NPR kada stavim BFD koji radi kao 32 bit plugin preko onog bit bridgea, puca na 1.6 GB. A npr u Sonaru radi sa svih 4 GB. Kao da je Cubase-ov bit bridge ogranicen na 2 gb iako na sajtu pise da moze da upotrebi svih 4... Izgleda da je Steinbergova implementacija Bit Bridgea losija od Sonarove (?!). Postoji neki alternativni - Jbridge, ali je taj nesto mnogo "simptomatican"...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase Sx3 | Patalo | Audio Software | 13 | 01-06-2005 03:48 AM |
Cubase SX | Shadow | Audio Software | 12 | 03-12-2004 09:10 PM |