Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-05-2009, 01:03 PM   #1
Boombass
Member

Default TL Audio Ivory 5051

Molio bi one koji imaju iskustva sa "TL Audio Ivory 5051" da mi ka?u pone?to o njemu.Prvenstveno ga mislim koristiti za snimanje vokala i tamburica.
Boombass is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2009, 02:40 PM   #2
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Default Re: TL Audio Ivory 5051

Imao sam ga ja i prodao za 400 eura. Tocno toliko i vrijedi. Nista specijalo. Eq je solidan, preamp mi se bas ne svidja, a za kompresor koristi jeftini chip (LM13600) koji dobro gnjeci ali i shumi . Moze posluzit za snimanje bas gitare, za vokale mi nije nesto. ...Opet, ako je za sitnu lovu- uzmi jer izmedju tog modela (channel strip sa lampama) i npr Avalona VT-737 imas jedino SPL Channel 1 koji opet nije nista bolji ako ga ne modificiras sa Lundahl-ovim (in/out) transformatorima (u to sam se osobno uvjerio). To je moje misljenje.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2009, 03:08 PM   #3
Bambino
Member

Ja sam imao TL Audio 5060, sa DO-2 digitalnom kartom, a sad imam SPL Channel One, takodje sa digitalnom kartom, i kao sto FrankoPanko rece, kolika razlika u ceni, tolika i u kvalitetu, koliko para, toliko muzike, mada nisam neki strucnjak, ali mi se u praksi tako pokazalo. Mozda probas u toj cenovnoj klasi DBX 386, nisam ga probao, ali kazu da je bolji od TLA u toj klasi.
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2009, 03:41 PM   #4
Boombass
Member

De?ki hvala na odgovorima.
Boombass is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules