|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Odskora?nji sam vlanik EMU-ove 1820-jke i ne znam kako da u CuBase SX3 rutiram zvuk sa wave1/2 izlaza karte da bih na otvorenom audio kanalu pomenutog programa snimao, recimo ono ?to "svira" Winamp. Verujem da vas je ovde dosta koji ste ovo odavno re?ili, pa eto, ako bi mi neko pomogao bio bih veoma zahvalan.
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Uzgred, kao donedavni vlasnik Audigy dvojke ovo je bilo veoma lako. Jednostavni odabirom "What you here" snimam sve ?to ide na line out, ali sada ima neka fora. Zaboravio sam da napomenem da ova problematika jedino ne va?i za Sound Forge, u ostalim audio editorima i sekvencerima, jok!
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
A zasto snimas iz Winampa na taj nacin, koji je fajl u pitanju - Mp3? Pitam zato sto ako jeste, jednostavnije ti je da ga importujes u Cubase direktno, bez upotrebe Winampa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Da, zaista zvuči banalno snimati iz Winampa preko wave out-a, ali to je trebalo da bude samo predlo?ak za op?ti problem tipa kada, recimo, snimam zvuk nekog filma koji pu?tam iz divx plejera... Ili, dopada mi se ne?to ?to čujem na Internetu i hoću to da snimim. Donedavno bih u toj siuaciji na record kanalu Audigy-jeve karte postavio "What you here" i sve ?to mi je i?lo na line out (na zvučnke, slu?alice) mogao bih da snimim u bilo kom audio editoru. Sada mi je tzv. Dock Out 4 EMU-a zapravo izlaz na zvučnike i ne znam kako da CuBase "nateram" da snima to ?to ide na taj izlaz.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Sad ne mogu da isprobam, ali u EMU Pach Mixeru probaj na Wave kanalu Insert Send opcije. Mislim da bi to trebalo da bude to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
NA master out-u stavis send ka wave ili kako se vec to zove.
To je kao u SB varijanti "What U hear"
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]()
desni klik na prazno polje kanala koga snimas -> insert send -> host wave L/R
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
To je to.
Hvala vam puno drugari... Ne bih da otvaram novu temu, pošto se, jelte, već u ovoj bavimo EMU-ovim problemčićima, pa evo još jednog. Tiče se drajvera... Naime, u svim editorima, sekvencerima, ne bitno, pojavljuje mi se izbor između ASIO DirectX Full Duplex Driver, ASIO Multimedia Drive, zatim lokalnog drajvera sa "sufiksom" Windows Sound i EMU ASIO. Logika mi govori da je upravo taj na kraju navedeni najbolji zbog latencije, ali problem je što neće u svim programima da radi kako bi trebalo. Recimo, u CuBaseu je ok, u Wavelab-u i Adobe Premiere-u takođe, ali kada ga u Auditionu ili Soundbooth-u uključim pojavi se kašnjenje prilikom PLAY-a. Ajde da kažem, ovaj konflikt sam rešio odabirom Audition 3 Windows Drivera, koji mi pokazuje bufer od 512 semplova i ispod toga neće da ide. Tu dakle nemam komfor podešavanja latencije kao kada izaberem EMU ASIO što me, bez obzira na izostanak onog kašnjenja, ipak, brine, jer, čini mi se, da to nije to.
vidju bre Last edited by Igor; 13-04-2009 at 09:37 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje Zvuka | performans | Tutorijali | 17 | 04-12-2009 03:23 AM |
ovog meseca ... | alavuk | Razno | 2 | 11-02-2009 11:23 PM |
snimanje i dizajn zvuka na FDU? | maheem | Audio Produkcija - Tehnike | 118 | 18-05-2006 10:50 AM |
snimanje zvuka, mikrofoni ,odlicno | mitre | Tutorijali | 0 | 01-02-2005 11:31 PM |