|
Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama! |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Zanima me tvoj način rada u tretiranju elemenata bubnja u mix-u. Konkretno, kori?ćenje kompresora, reverba a i svega ostalog ?to koristi? da bi bubanj zazvučao 'dobro'. (Npr. da li za različite elemente koristi? različitu veličinu attack-a na kompresoru, da li me?a? različite prostore (reverbe) za različite elemente (dobo?, hihat) ili mo?da radi? drugačije, ili ... kako radi??)
pozdrav i dobro do?ao
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
sto se tice bubnja i tretmana istog...volim koristiti paralelnu kompresiju (vjerujem da znas sto je to,a ako ne objasnit cu ..samo reci..) tako da na taj nacin maksimalno sacuvam tranzijente na original kanalima a punch dobijem paral.kompresijom...to mi daje najbolje rezultate...EMT plate 140 sa UAD-a ima par algoritama koji mi se najbolje ponasaju na bubnju sto se tice prostora tj reverba..... a nekada stavim nesto nelinearno na snare-u i tomove tipa AMS RMX reverb IR na Altiverbu..ako hocu malo zagrabiti u osamdesete ![]() kad god snimam bubanj na kraju sessiona trazim bubnjara da mi odsvira pojedinacno elemente i napravim si samplove tog bubnja koje kasnije uz pomoc Drumagoga koristim u miksu... na taj nacin podlazuci te samplove pod pravi bubanj mogu dobiti extra power na nekim dijelovima songa gdje mi to pase a nekada i kroz cijelu stvar..sto se tice EQ po kanalima najvise koristim Waves-ov SSL channel ili Neve 1073 sa UAD-a...iskren da vam budem drage kolege...mislim da cu se uskoro odluciti za jedan radikalan potez...zbunjen nebrojenim mogucnostima i opcijama koje ne rezultiraju upravo proporcijalnim napretkom u zvuku...a radi se naravno o pluginovima..naci cu si jedan dobar channel strip i jedan dobar compressor (to vec znam=ROCKET by Stillwell) i pobacat cu sve ostalo iz plugin foldera..tako da cu si napraviti virtualnu miksetu u Pro Toolsima i opleti ![]() as it use to be... bit cu puno efikasniji i necu si razbijati glavu sa time koji EQ na snare a koji na tomove ..koji na akust. git a koji na vox....na kraju se vise bavim opcijama nego samom primjenom...jos da prodam bubreg i slezenu pa da skupim lovu za ICON controler pa da mogu ugasiti svoja tri LCD monitora i ne gledati vise u ekran i u "glazbu" vec slusati a uz pomoc kontrolera upravljati svim parametrima....e to se zove posao ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Da li kod paralelne kompresije bubnja saljes na send u kompresor sve elemente ili samo neke i da li sa bubnjem stavljas i bas gitaru?
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
ne bas gitaru....za nju nekad napravim posebnu paral.compress. pa taj kanal "podlozim" ispod originala bassa koji u tom slucaju ne kompresiram prejako..na taj nacin ostavim zivost i dinamiku kada je recimo u pitanju brza stvar, a svirana prstima...zadrzi se ona definicija tonova koja bi se inace dosta izgubila prejakom kompresijom na samom bas kanalu... |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnja | OFF | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 17 | 08-04-2009 11:49 PM |
Snimanje bubnja | Kirdan | Dizajn i konstrukcija studija | 41 | 29-07-2008 10:42 AM |
Usnimavanje bubnja | Heavy Jerk | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 30-07-2007 10:09 AM |
Programiranje bubnja | dacko | Vlado Georgiev | 1 | 24-02-2005 05:50 AM |
Stimanje bubnja? | alen | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 13-11-2004 07:41 AM |