Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2009, 01:39 AM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default BM15 placement

Ljudi, znam da par vas ima Dyn BM15.... kako sta ih postavili, i sta ste sve probali? Vertikalno, horizontalno, visoki napolje, unutra, visina , udaljenost.

Za kratko vreme koliko ih slusam..... ne mogu cudu da se nacudim..... malo sam ih razradio, i ne panjim ih previse jos uvek, ali na istom mestu gde su stajali BM6, zvuce kao nejmanje 2 klase bolji zvucnici..... ja sve mislio da je to tu negde, BM15 ide malo nize i malo voluminozniji, ali na moju veliku srecu, ovo je ogroman pomak napred. Znam da ih mnogi ne vole, ali na svu srecu imam i monitore pored njih
Old 05-04-2009, 02:26 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: BM15 placement

moje iskustvo sa njima - zahtevaju ozbiljnu sobu, i kao i većina dynaudia koje sam čuo, ne daju toliko ružnoće mojim mixevima spram nekih drugih koliko sam čuo na drugim monitorinzima
I ne samo kod mojih, nego i stranu produkciju kad sam slušao na njima, manje razlike između klasa sam osetio.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 09:14 AM   #3
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Ja sam ih postavio na drvene stalke u visini cca 1,20 m i blago nakosio prema podu, a oba su otprilike pod 60 stupnjeva u odnosu na mene dok sjedim. Medjusobno su udaljene rubovima oko 1,8 m- taman od kraja do kraja Soundcrafta 1600. Iza monitora (ona bordo dijagonala) je viseci bas trap na svakom uglu, a u visini glave je ispred i sa bokova valovita (pilasta) spuzva. Ispod monitora sam podlozio neku tvrdu spuzvu da ne prenose vibracije na stalak. Stranice rezije su od zidnog laminata, pa je ostavljeno 2-3 cm praznog prostora, a na zid ispod laminata je pricvrscena presana kamena vuna debljine 5 cm (tervol). Plafon je blago ukosen, a iznad glave pa sve do monitora je piramidalna spuzva. Cak nemam toliko problema sa mumljanjem koliko sam imao BM6 (iako su barem duplo manje zapremine) mada je rezija dosta mala (10m2). Udaljenost od BM15 do moje (gornje ) glave je oko 1,8 m, a njih i Yamahe NS 10 ganjam sa Haflerom Transnova P-1500.
Evo fotke:
Attached Images

Last edited by FrankoPanko; 05-04-2009 at 09:34 AM.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 11:38 AM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
moje iskustvo sa njima - zahtevaju ozbiljnu sobu, i kao i većina dynaudia koje sam čuo, ne daju toliko ru?noće mojim mixevima spram nekih drugih koliko sam čuo na drugim monitorinzima
I ne samo kod mojih, nego i stranu produkciju kad sam slu?ao na njima, manje razlike između klasa sam osetio.

Verujem ti..... nisam imao nekog bas izbora, srecom imam ns10m koje ce mi reci i drugu stranu price.

Za sada samo slusam muziku na njima, i jako mi se svidja kolicina detalja koje cujem, veoma su mi jasni reverbi, i po karakteru i po parametrima, stereo slika super. A moji mixevi odmah traze doradu, sad, videcemo kakva je translatornost.

@Franko

Nisu ti visoko visokotonci tako?
Old 05-04-2009, 01:28 PM   #5
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Evo sad sam pogledao- na 1,1 m je kutija i ukosena je prema naprijed tako da mi visokotonac na oko 2 m udaljenosti cilja u uho.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 08:12 PM   #6
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

ja sam uradio sve naopako .. stavio sam ih na ns10 .. tako mi nekako privremeno odgovaralo zbog prostora .. i tako je i ostalo da nemam u planu nesto da menjam .. znam kutija na kutiju,nepravilno..amatersko i kako vec .. ali meni svira dyn vrhunski pa i ne diram
Attached Images

Old 05-04-2009, 10:32 PM   #7
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Evo kod mene kako stoje.
Definitivno im treba prostora "po duzini", ali kada se sve namesti, lepo rade
Attached Images

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules