Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-03-2009, 12:24 AM   #1
LfmC
Junior Member

LfmC's Avatar

Question Kupnja UAD-2..

Pozdrav svima,
Evo konacno su se skupile neke pare od produkcije i odlucio sam uloziti u DSP karticu. Iako sam prvobitno planirao ici na powercore, nakon mnogo proucavanja odlucio sam se za UAD; vec imam Virus Ti i V-Station, koji su glavni aduti poco-a osim reverba. A LiquidMix mi se cini preslab sa svojih 16 stereo kanala processing-a.
No sad se postavlja pitanje koju kombinaciju uzeti, koje pluginove, i najbitnije gdje to nabaviti sto jeftinije. Inace sam iz Zagreba.
Zasad planiram ici na UAD-2 Duo, nekako mi se cini dovoljno jak za moje potrebe. Gledao sam njihove sluzbene cijene i cijene po netu, i koliko vidim vani se da nabaviti i ispod pune cijene. E sad.. da li ici na klasicni ili fexi pack, ili pak traziti negdje rabljenu karticu sa pluginovima, stvarno ne znam sto je najbolje. Kako/gdje u HR se da najpovoljnije nabaviti UAD-2? Koja je prica sa kupnjom izvana (da li se placa porez/pdv)?
Takodjer ne znam koje pluginove bi bilo najbolje nabaviti; prvenstveno gledam nabaviti alate za mix (barem jedan kvalitetan compressor i EQ) i, po mogucnosti, za mastering (multiband comp. i limiter). Inace bavim se produkcijom elektronske/dance/trance/ambient glazbe nekih 8 godina, zadnjih 3 godine profesionalnije (izdanja i sl.).
Unaprijed hvala za bilo kakve savjete vezane uz kupnju karice i izbor pluginova. Takodjer bih volio cuti kako se po vasem misljenju UAD pluginovi mjere sa nekim kvalitetnijim VST pluginovima(npr. sonnox oxford plugin-ovi koje trenutno koristim); da li se jos uvijek isplati ulagati u takvu DSP karticu ?

Thx
LfmC is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2009, 02:35 PM   #2
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Kupnja UAD-2..

Quote:
Originally Posted by LfmC View Post
Kako/gdje u HR se da najpovoljnije nabaviti UAD-2?
U Vinkovcima imas za 640 EUR

Quote:
Takodjer ne znam koje pluginove bi bilo najbolje nabaviti; prvenstveno gledam nabaviti alate za mix
Koliko novca si spreman da odvojis za pluginove?

Quote:
da li se jos uvijek isplati ulagati u takvu DSP karticu ?
Da

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2009, 03:28 PM   #3
LfmC
Junior Member

LfmC's Avatar

Thumbs down Re: Kupnja UAD-2..

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
U Vinkovcima imas za 640 EUR
Svaka cast. To je dobra cijena. Nasao sam oglas, ali ne i firmu. Da li je to stalna ponuda ili netko prodaje samo jednu karticu?

Quote:
Koliko novca si spreman da odvojis za pluginove?
Planiram ici do ~1000 eura ukupno za karticu i pluginove. Barem za pocetak.
LfmC is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2009, 07:00 PM   #4
dlukace
Member

po meni je pitanje koliko se isplati kupiti takve kartice...ako si slab ili osrednji u produkciji i ostalome svejedno ti je ako će koji native plugin raditi slabije kad će demo koji ako bude valjao preuzeti pošteni studio(ako ga ima)te dodati "pretežno" skuplje hardware efekte.To rade ljudi kojima je to svakodnevni posao i ne rade ništa drugo.
Ljudi misle ako uzmu uada ili poco da će pjesme "sjati"-hoće ako znaš posao što je puno važnije...

Last edited by dlukace; 24-03-2009 at 07:01 PM. Reason: error
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2009, 07:15 PM   #5
quake
Banned

Lfmc Slobodno ti uzmi uad2 i navikavaj uvo na kvalitetne pluginove a ne na kojesta.Od plagova za uad preporucujem za pocetak Cambridge EQ,Neve 1073 EQ,Precision EQ,Pultec Pro,1176LN,LA-2A,Fairchild 670,NEVE 33609,Precision Multiband,...pozdrav.
quake is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2009, 10:51 PM   #6
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
da li se jos uvijek isplati ulagati u takvu DSP karticu ?
1.ako zelis raditi legalno -isplati se

2.ako ne -ne isplati se, uzmi fino jos jednu, dve pc kante pa ih ve?i fx-teleportom i rijesio si se muka..

ostale pare ulo?i u bolje slu?anje/okru?enje
Reinhardt is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2009, 11:43 PM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ne znam bash.... smeo bih za bilo kakvu opkladu da radim mix samo sa pluginsima sa UAD2 duo i par free ili plug-insa koji dolaze uz Nuendo npr.....
Ne kazem da nema dobrih native pluginsa, ali..... UAd i NS10m su 2 poslednje stvari od kojih bi se rastao
Old 28-11-2009, 01:57 PM   #8
newbieOP
Member

planiram kupiti Uad2 Duo...
koji je najisplativiji?
Meni je za početak dovoljno imati- jedan dobar kompresor ( 1176), cambridge EQ ( ne znam da li je uključen jer svugdje drukčije pi?e), i precision multiband za mastering...
simulacija pulteca mi dobro radi i na TRacks3 ( uad-ovu nisam čuo) pa smatram da mi nije potrebna...
Da li onda uzeti UAD-duo ili UAD duo Flexy?
Htio bih malo stručnijih mi?ljenja o svemu ovome, a ne bih htio uludo bacit pare..
newbieOP is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2009, 06:04 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

U HR imas Audio pro,ima u ZG i mislim Osjek ili tako nesto, mislim da bi trebalo da su najpovoljniji, jer je to isto sto i Artist u Srbiji, a UAD je jaaako povoljan preko njih...

Mislim da je isplativiji FLEXI bilo koji, jer podrazumeva 500 ("pesto") dolara voucher, sto znaci 2-3 ozbiljnija pluga dok je obican da nije flexi 50 dolara,sa cime realno nemas nista... Plagovi su od 150 do 250-300$ kom...

Bez ovoga ne bih poceo mix...

Pultec (vec ga dobijes free)
Kompresor LA2A (Laza) koji savija kako radi,
Cambridge EQ
Roland Dimension...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2009, 12:21 AM   #10
newbieOP
Member

Big bockie, hvlaa ti na odgovoru... mislim da će i biti flexy, pa ću kupovati ?to po?elim kako bude trebalo...
Meni je nekako najbitniji dobar kompresor za početak...
newbieOP is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules