|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Kako pravilno da povezem racunar i lop tap, pa da zaobidjem usb? Moze li to?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
mreznom kartom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
To mi je spansko selo, jer obicno kad mi nesto treba to apsolviram, a ostalo me ne interesuje. Treba li samo jedan uredjaj da ima mreznu kartu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
oba naravno
ukratko desktop ti je host laptop klijent prvo sto ces da uradis jeste da napravis lan konekciju tj ms home ili sta ti windows ponudi mshome/workgroup i oba moraju biti pod istom "Grupom" znaci ako ti desktop napise mshome a laptop workgroup ti na laptopu prepravi tj prepisi identicno kako je napisao mshome , desktop ti se kaci direktno na net (ne stvarno) a laptop ona druga opcija valjda residental network ili connect preko drugog kompa , e sad kad sve to zavrsi imas na kraju wizarda da sacuvas na disku disketi i to i samo idi na zadnju opciju just let me finish resetuj kompjutere kad se taj korak zavrsi , trebalo bi nakon resetovanja da se nadju ali nista se nece desavati , e sad sledi konacno prava stvar , u obe lan konekcije idi na properties pa na Internet Protocol TCP/IP selektuj tu opciju pa properties : DESKTOP : KLIKNES NA USE FOLLOWING IP ADRESS IP ADRESS : 10.0.0.5 SUBNET MASK PREKOSCI TREBALO BI DA TI SE DESI DA SAM UPISE BROJEVE NESTO SLICNO OVOME 255.255.255.0 DEFAULT GATEWAY : 10.0.0.5 (moze i ne mora) LAPTOP : KLIKNES NA USE FOLLOWING IP ADRESS IP ADRESS : 10.0.0.6 SUBNET MASK PREKOSCI TREBALO BI DA TI SE DESI DA SAM UPISE BROJEVE NESTO SLICNO OVOME 255.255.255.0 DEFAULT GATEWAY : 10.0.0.5 pa imas sledece polje (ovo je samo za lapotop podesavanje i dalje) Use the Following DNS Server Adress : 10.0.0.5 resetuj i ako si sve dobro odradio to je to i ostaje ti da shareujes foldere za kopiranje i sl. i naravno mozes pokrenuti fx teleport npr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Bas ti hvala! To cu prostudirati polako!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ma nema sta da prostudiras , deluje ti naucna fantastika malo "kompjuterske logike" i 15 minuta slobodnog , elem zaboravio sam da ti kazem jednu takodje veoma vaznu stvar jeste to da moras da imas kros iliti ukrsteni mrezni kabl a verovatno ga imas uz kablovsku ili adsl ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nov racunar se restartuje... | Gianfranco | Computer Hardware | 39 | 20-05-2009 06:49 PM |
Gasi mi se racunar | Mogli | Computer Hardware | 7 | 18-03-2008 10:22 PM |