|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav
Može li mi neko molim vas objasniti kako ću u Cubase SX3 promijeniti Bank i Program Change komande. Naime, želio bih promjenom istih „prisiliti“ Hypesonic 2 da po ponovnom puštanju Midi fajla, recimo u traci br.2 umjesto GM Pick Bass-a svira Pick Bass New (koji nije u GM modusu). Objašnjavali su mi da svaki od ovih instrumenata ima svoje Program Change i bank mjesto, odnosno oznaku. Ja ih očitam kad markiram neki od instrumenata u Hypersonicu, Ali neznam gdje u Cubase da ih unesem. List Editor otvorim, ali tamo neznam gdje što upisati? Oguglao sam guglajući ![]() nerazumljivih podataka. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ili na midi kanalu za chn. stavis broj kanala koji je u hypersonic-ovom mixeru (podrazumeva se da hypersonic stoji vec kao output ) , ili spustis listu hypersonicovih zvukova koja se nalazi odmah ispod output-a i odatle izaberes koji ce ti instrument svirati na midi traci.. Ovo vazi za Nuendo, a mislim da je u Cubase isto.. Ako nije neka me neko ispravi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() U svakom slučaju hvala na interesiranju. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Kad otvoris Key editor (piano roll, kako god..) dole imas traku gde podesavas parametre. Po defautu je ja mislim velocity ali mozes da izaberes Program Change i da promenis vrednost. Evo ti i slicica.
![]() EDIT: Kontam sad da ti ne treba ovo.. Probaj da postavis Program Change vrednosti na nulu, a u Hypersonic-u imas opciju Program Change (u setup-u cini mi se). Iskljuci tu opciju u Hypersonicu i ne bi trebalo da menja boje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
EDIT: Kontam sad da ti ne treba ovo.. Probaj da postavis Program Change vrednosti na nulu, a u Hypersonic-u imas opciju Program Change (u setup-u cini mi se). Iskljuci tu opciju u Hypersonicu i ne bi trebalo da menja boje.[/QUOTE]
Hvala ti! Probam pa javim što je bilo Lijepi pozdravi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Wind of change by Scorpions | dr.Ru | Pricaonica | 3 | 27-03-2009 04:19 PM |
reason2.5 -Factory sound bank | Shadow | Audio Software | 12 | 21-12-2004 05:19 AM |