|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
frend mi je preporučio da volume potovi na aktivnim monitorima uvijek budu na maximumu!?, a volume neka pode?avam na kartici.
Zanima me jel to neko pravilo ili ...tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
dobra mu je ta droga , elem nikako na maximum potove jer ces samo sprziti monitore znaci 75% je optimalno nema potrebe vise od toga cuces samo buku (po meni) ako budes stavio potove na max ... kuipineku mixeticu da se ne bi akao sa mixerom iz kompa tj kartice a taj mozes da odcepis do kraja ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Zar mu se ne pojavi sum kad otpanji monitore do kraja, a verovatno se vise i greju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
moze ukoliko imas neki monitor kontroler/atenuator, mada ja ne bih bas do kraja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
stavio ja na maximum i nema ?uma, signal ide preko TC konnekta 24d koji ima fizički master volume pot (ne znam kako bi bez toga), frendu je to preporučio neki "ku?er"-producent (kao bolje je da su monitori na max, a na kartici stavi? na 3,4,5 (ili koliko ti treba), nego da su monitori na pola a na kartici opiči? na max...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
A ima li razlike izmedju pota za Volume (klasicnog) i "pota" (nije pot vec krstic sa zadnje strane koji ima nekih 5-6 polozaja) za osetljivost... posto sam ja na mojim imao taj krstic i bio je na najvecoj vrednosti tj. na maksimalnoj osetljivosti i nisam imao nikakav sum (preko Firestudia kontrolisan, ako ima veze)...
Pozz
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Pa trebalo bi da je upravo suprotno.Kad otpanjis karticu koristis i pun headroom konvertora.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori... Help! :) | zlobisha | Monitoring | 20 | 01-03-2009 04:04 PM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |