|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam da li je bila ova tema, ali imam priliku da se druzim sa Hack-Mack-om pa hocu malo da istrazujem, vec sam instalirao Logic Pro i mogu da kazem da meni nije bas jasan u potpunosti ali cu ga raskrinkati uskoro
![]() Postoji li neki editor tipa Sound Forge (ili bas on) ili Wavelab ili Logic moze sve sam raditi za OSX? Sta je zanimljivo u samom Logic-u i koji su omiljeni "omiljeni plugovi" za njega? Koliko sam citao Logic je bolje optimizovan za rad za Quadcore-om nego sam Cubase SX3 ili Nuendo, mozda i gresim...Ajmo jabuchari, ako vas ne mrzi ![]() Inace u pitanju je Intel-ova PC konfiguracija i sam racunar radi bolje i brze sa OSX-om nego sa XP-om, imamo na faksu 4 Quad konfiguracije, i na jednom je XP na ostalima OSX (od skora) jer recimo Photoshop na OSX-u se mnogo brze dize i radi nego li na XP-u, Final Cut na OSX-u u odnosu na Premier na Xp-u je azdaja...E sad bih ja malo na jednom od njih da se igram sa softverom za zvuk i da vidim da li cu da se i ja odlucim za OSX u skorije vreme... Hvala vam unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Imas Peak, to ti je super dvokanalni editor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sama konstatacija da je OS X na PCu brzi i bolji mi ne stoji jer imam iskustva sa oba Sto se tice Cubase/Nuendo na PC i 4-core - u verziji 4 je to reseno, a i 3ka ne radi lose na quad-u..i Logic je 32bit program tako da ni on ne koristi resurse 64bit masina kako bi trebalo Logic je super prog, ali ako si navikao na Cubendo trebace ti vremena da se prilagodis Editori u OS X - ne znam...ja ne nadjoh neki u rangu WaveLab ili slicno Ako ces koristiti Logic probaj njegov editor, verovatno ce ti biti dovoljan Poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Promenili su Vistu, XP64 i jos neki Windows koji je valjda posle Viste izasao, i to nisu ljudi koji su naivni sa racunarom, vecina ih je 5. godina na racunarskim smerovima (elektronski fakultet je u pitanju), i uvek su imali probleme ili problemcice i povremene crash-eve u radu sa Premierom, od kako su stavili OSX a duze im je na racunaru nego sto su svi Windowsi zajedno bili sa FInal Cut-om kazu da nisu imali nijedan jedini crash... Ja cisto imam mogucnosti da instaliram sta hocu tamo i da radim sta hocu i hocu sam da istestiram sta mi stabilnije radi, paralelno cu moci da koristim dva ista racunara, jedan sa XP32 i Nuendom i jedan sa OSX-om i Logic-om i da se zezam da vidim sta se desava, koja je razlika, sta mi se vise dopada, zato me zanima softver i to... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Neces se vratiti na Nuendo i Cubase, Logic je takodje odlican program, kad na to dodas mnogo bolje okruzenje i nepostojanje problema sa memorijom, stvar je jasna... Posle dugo godina rada na Steinberg-u, trebalo mi je par sati i kao da sam sve vreme radio na Logicu, bitna je samo volja...
Ali dobro, klanovi i predubedjenja kao i uvek postoje... Zasto ne koristis najbolje od oba sveta u jednom, na Leopardu podignes Wmware Fusion sa Windows XP na kome ces instalirati sve sto ti nedostaje na OS X, recimo Sound Forge, ili WaveLab, sve sto treba je da ga koristis u Uniti Mode, sve i dalje izgleda kao Leopard, sto i jeste, samo se pojavi opcija pokretanja svih XP aplikacija, meni to radi odlicno i resava mi sve nedostatke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Reci mi koja je situacija sa efektima, ili su Logic-ovi dovoljno mocni da mi ne trebaju ostali tipa Waves SSL Sonnox itd...Jedino sto sam video da za osx moze da se "nabavi" je sonalksiss... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DJ Software | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 11-09-2008 03:19 PM |
Orginalni Software | Plonk | Audio Software | 10 | 31-12-2007 04:15 PM |
Uad-1 driver software 4.4.0 | oliver10 | DSP forum | 19 | 19-12-2007 05:06 PM |
nije sve u software-u! | dlukace | Audio Software | 9 | 23-02-2004 05:22 AM |