|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
ovaj thread je vec bio postavljen, ali je izbrisan nakon pucanja rumskog...
ali pre toga sam uz pomoc forumasha odredio raspored u prostoriji. ![]() elem, rec je o tome da sam se preselio iz garsonjere, i da konacno imam sobu koju bih mogao akusticki da sredim za mixanje. naravno, posto je to ujedno i spavaca soba, moram biti spreman na mnostvo kompromisa... soba je velicine 4x3.8 m i raspored ce biti sledeci ![]() e, sad, posto sam primoran da ubacim neke fioke, a mogle bi da budu od poda do plafona, da li bih bass trapove mogao da napravim na sledeci nacin? (monitoring ce biti adam a7) ![]() cak sam mislio da fiokice i ivericu sa strane oblozim azmom sa spoljne strane, ali su mi forumasi rekli da ne moram. radovi ce napredovati u skladu sa keshom, planiram da stavim i debelu zavesu na prozor (za pocetak tanku da me komshe ne gledaju), apsorbere sa strana i na plafonu (makar iznad mene) i jedan duzi apsorber na zadnji zid. unapred zahvalan na predlozima i komentarima. pozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
jel' ima neko neki komentar u vezi kombinacije fijoka i bass trap-ova
mishljenje mi je potrebno da bih shto pre otpoceo sa radovima. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
e, da. ladice
moze i tako |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]() nezbam kolko ti je to pametno. ako se zelis suprostaviti bassu onda ti triba dubina absorbera. ja ti to nebi nikako prepurucio.Pokusaj te ladice staviti na drugo mjesto. rjesi prve reflecije kako si vec poceo samo zadnji zid mi je malo skakljive. Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
pa, i meni je malo skakljiv, a pogotovo mislim da ce mi smetati ona izbocina na desnom zidu...
a na zadnji zid sam mislio staviti apsorber od bocne ivice, do vrata, a vrata cu svakako "okupati" azmom. *dema0206* hvala na sugestijama i crtezima ![]() pozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|