Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-12-2008, 11:32 AM   #1
d3houseworks
Member

Default Da li je moguće ukloniti distorziju vokala-uz WAV

Kako je kod nas u HR estrada u komi, okrenuo sam se štancanju reklama, pa mi u mixeve osim onog što je snimljeno kod mene dolazi sve i svašta iz drugih studija. Ne biste vjerovali kako loše snimke dolaze, a trebalo je samo uključit rec , namjestiti nivo i snimiti vokal mikrofonom kojeg hvala bogu ima već za 300 €, vrlo pristojnih.

Elem, od svega je najgora distorzija. "s", klikovi, šum... sve se to da skinuti raznim plug-inovima, ali kada netko okrene par krivih potenciometara - kuku i pomagaj

Pokušao sam sa Izotope RX , ali nula bodova. Jedino što malo ublažava problem je Sonnox Trans Mod, ali i to je slaba utjeha.

Stavljam vam link od do sada najdistorziranijeg vokala sa kojim sam morao napraviti sound za TV reklamu za Ideu na Novakom Djokovićem (onu prvu sa supermarketom sam isto ja radio sound ali je tamo bilo sve OK) Vjerojatno se već vrti na vašoj TV i sigurno se pitate šta je pobogu s tim voiceoverom.

Bit će mi jako drago da netko downloada Wav i malo čačka, jer ja sam ispucao sve ideje - ekvalizaciju, expander....

https://rcpt.yousendit.com/634093478...fa72082082c358
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 12:45 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Da li je moguće ukloniti distorziju vokala-uz WAV

jedino što je meni pomagalo je X-Crackle od Wavesa, i to na najstožijem setovanju, pa i to par puta jedan preko drugog (u offline procesingu). U zavisnosti od stepena premodulacije, on bi problem rešavao u potpunosti, ili delimično, ali na taj način da distorziju pretvori u nekoliko jakih klikova koje je posle moguće ručno srediti kopiranjem susednih peakova. Ako je snimak totalno spaljen, bog otac mu ne pomaže
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 01:13 PM   #3
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Ja sam to jednom pitao jer sam imao daleko gori snimak nego ovaj tvoj. Ali, po?to je u pitanju bio snimljen jedan festival, moglo se ponegdje malko dopustiti 'nečistoće' jer sam obradio audio koji je bio sastavni dio video DVD snimka. Artur mi je ponudio Z-Noise od Waves, koji mi je pomogao uz ostale spravice.
Ima jedan vrlo zeznut alat (postupak), koji mo?e mnogo pomoći. Za to ti treba Adobe Audition 3.
U njemu postoji mogućnost da se wav trak razlo?i na vi?e trakova kojima sam određuje? frekventni opseg. Oni se pona?aju kao zasebni wav. trakovi. Kada se slu?aju zajedno, to je onaj tvoj original. Odvojeno, to su wav trakovi originala podijeljeni u različita frekvenstna područja. Na svakom od tih trakova moće? primjeniti operacije či?ćenja i postaviti bilo koji VST/DX plagin, ili primjeniti Adobe Audition alate. Uvijek mo?e? kontrolisati urađeno.
Mislim da sa malo mnogo truda u početku, mo?e? sku?iti ovaj alat i ovaj način rada, te doći do dobrih rezultata.

PoZzzz.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 02:46 PM   #4
Max
Pro Member

@ alfom

To mozes i sa onim staaarrriiim TC native spark plug inom ..... ako ga nadjes

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 03:05 PM   #5
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Imam ja to negdje, sve te stare. Ali, ne sjećam se da sam koristio . Ma ko će vi?e uhvatiti korak sa svim ovim 'izmi?ljotinama' koje se plasiraju.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 03:28 PM   #6
Max
Pro Member

pa ne , on samo podeli snimak u 4 polja , a ti mozes da dalje stavis bilo koji VST posle .... to sam koristio cesto za mastering ranije .....

Pozdrav
Old 13-12-2008, 03:29 PM   #7
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by d3houseworks View Post
Pokušao sam sa Izotope RX , ali nula bodova.
Mislim da bi trebalo da se malo vise pozabavis ovim programom , po meni je dve svetlosne ispred ostalih .....

Pozdrav
Old 13-12-2008, 06:43 PM   #8
d3houseworks
Member

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Mislim da bi trebalo da se malo vise pozabavis ovim programom , po meni je dve svetlosne ispred ostalih .....

Pozdrav

Hm...kvragu.... onda sam ja ne?to krivo vrtio tamo
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2008, 06:56 PM   #9
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by d3houseworks View Post
Hm...kvragu.... onda sam ja nešto krivo vrtio tamo
Ne brini se , i ja sam ..... a onda kad sam se pozabavio , rezultati su jako dobri .....

Skoro sam cistio nesto sto je sniljeno pecaljkom , lose .... pa se cuje kamera i prostor .... i probao sam sa x noise i z noise ..... ni blizu ....

E kad sam upalio RX .... opaaaaaaa

Pozdrav
Old 13-12-2008, 09:02 PM   #10
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

rx - veeeery niceeeee

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules