|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ovako..znaci pravim neki kucni studio, prvenstveno za snimanje rep muzike. Uzeo sam zvucnu karticu Digidesing mbox2 i sad me zanima koji mic da uzmem, naravno nemam previse repa za neke bijesne stvari... oko 800KM bi bilo super.
Normalno, ako neko ima polovan a jak mic da proda i to dolazi u obzir hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Skupi jos malo para i kupi Rode K2. Mislim da je u tom cenovnom rangu najbolja kupovina.
Evo pa pogledaj, imas ga u Artistu povoljno: http://www.artist.ba/srpski/artikal.php?art=512 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
-violet black knight - jako je "prezentan", neznam kako bih se bolje izrazio, zvuci kao da je vokal vec paniran jako lijevo i jako desno, lijepo se istice...no s druge strane, neocekivano sibilantan je bio...imao sam dio texta u kojem malo naglasenije kazem "šamar" i to je zvucalo bolno za uši...sve u svemu, iznenadjujuce svijetlo je zazvucao u odnosu na tets snimke koje sam dosad cuo od njega -se electronics se4400a - ovo je jednostavno mikrofon...nista posebno lose, nista posebno dobro...covjek koji je bio tamo je rekao da je sjajan na instrumentima i kad se koristi kao par, al na vokalu je blijed...nije lose, jednostavno ne ostavlja nikakav utisak -rode nt2000 - manje sibilantan od violet bk-a, ali i dalje sibilantan...najveci plus mu je sto ima teske, mesnate donje midove...to mi se prilicno svidilo kod njega -rode k2 - isprve nije imao neki "wow" efekt...nije nista lose imao u zvuku, a ni nista isticao...bio je malo topliji zvukom od se-a, sto je i logicno radi tubea, al kasnije nakon par verseova odradjenih u njega sam skontao kako vec ima zaokruzen zvuk, onako, spreman za ubacit u mix...ko da je sav visak iz visokih i niskih frekvencija poskidan i vokal je mix-ready...pretpostavljam da je bitno reci da se nije posteno zagrijao..kroz 5 minuta od paljenja power supplya je isprobavan... edit: da, dosta je tisi od ostala 3 eto, nekako sam najblize njemu za sada...zao mi je samo sto nisam stigao niti imao mogucnosti usnimit isjecke glasa da vidim kako bi sjedao na muziku, ali ovako u letu - izvuceni su ti zaključci Last edited by Monroe/Rampart; 13-12-2008 at 09:49 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Hmm... čudno... Braca i ja smo poredili kod njega u studiu K2 i Neumann U89.
K2 je dosta glasniji od 89-ke.. Koliko li su tek ovi glasni, koje si pomenuo kao glasnije od K2???
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
pa, i meni je bilo cudno, al je tako, svi su isprobavani na istom preampu i s istim gainom...kad sam dosao doma sam malo prckao po internetu i tamo takodjer pise da mu output nije toliko "hot" koliko i kod drugih slicnih mikrofona...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Standarda nije ni bilo pretpostavljam? Jer se pokvario kad smo mi bili. Jos cekam tu snimku sessiona da mi stigne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Koji XP? | branoy | Computer Hardware | 9 | 17-08-2008 08:52 PM |
Koji Wah Wah? | disco violence | Gitarska Produkcija | 13 | 13-03-2008 11:51 AM |
Koji je ovo pad ? | Max | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 34 | 12-08-2006 07:25 PM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |