|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Ne znam koliko vas ih koristi.. naime, vec duze vreme slusham priche o tome kako su savrsheni za vokale, pojachala itd.. neki ih koriste i na bass pojachalima, pa chak i na kontrabasu.. veoma "versatile" mikrofon po prichi..
onaj koji mi je zapao za oko je AEA R84.. e sad, nachuo sam neke priche o tome kako je teshko naci preamp za takve mikrofone.. ![]() i da, naravno.. najvaznije mi je da li se slazete sa tom prichom kako zvuche najprirodnije i imaju toplinu koju ni jedan kondenzatorski mikrofon nema? ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Pa ako racunas da neces dobiti nista preko 2 Khz ( cast izuzecima koji kostaju maaashaaalaa i koje ima Manley ) onda zaista imaju toplinu .... Sustina je da je to " treca " arhitektura mikrofona , pa dobijes na kraju ono sto ne dobijes ni sa dinamickim ni kondezatorima ..... a DVuckovic kaze da je prijatno iznenadenje kad dignes visoke na eq .... Pozdrav |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
hmm.. nishta bi bio pad od 3 db il vishe?
doro, imash josh vrsta mikrofona, al ovo mi izgleda kao zanimljiva stvar za imati studiju.. sad cu da vidim spec sheet za ovaj mic |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]()
http://www.smproaudio.com/index.php?...ask=view&id=51
pise ovo : Frequency Response: 20 to 18,000Hz (+/-3dB) ali to nema veze sa zivotom ..... Ono sto sam ja cuo .... nista ... 3 db ti dodje skoro linearno ... 3 db imas na malte ne svakom mikrofonu .... Quote:
![]() ![]() ![]() Eee da .... proximity , jako izrazen .... Pozdrv |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
sad su nevjerovatan hit od firme Cascade
totalni low end al navodno stvarno dobro zvuce ... ja ne znam jer ih nisam nikad koristio
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
meni je manley slam fenomenalno radio na ribbonu.
ako vec juris ribbon onda samo coles 4040..ubedljivo najbolji mikrofon koji sam cuo.....pasces sa nogu kada cujes kako to cudo zvuci. ja imam jedan i rado bih ti poslao da probas, ali sam u guzvi i treba mi svaki mikrofon....jedino ako nije zapelo pa sacekas da zavrsim snimanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() kad god.. ![]() Quote:
poz |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
ah da tu je i crowley and tripp studio vocalist....mnogo zajebano parce metala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ribbon mikrofoni | Shot | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 15 | 01-04-2009 03:13 PM |
MXL Mikrofoni | dawid | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 24-11-2006 10:17 PM |
mikrofoni | SandRob | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 15-02-2005 09:33 AM |