|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
soba je dimenzija 6 x 5 x 2.3m, zid je beton...
budzet je 500 eu... potrebno je da se prostorija dovede u red za neko usnimavanje (rezija) i mozda cak za miks... ima li neko neki predlog? pozdrav!
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
stavi pare u banku ili ih potroshi na pedale.
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Krecenje, laminat, luster...
![]()
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Lako je vama kad ste vi svoju akustiku zavrsili- pa se zezate sa odgovorima, nego hajde dajte neki predlog, ja kad sam pitao meni su ovi sto znaju rekli da to ne valja sto ja hocu. Soba ti je oko 30 kvadrata ako dobro razumem, meni jeto ozbilna povrsina, zato mislim da moze da se odradi to, ali kako ne bih smeo da ti savetujem, jer nisam u tome, zato i ocekujem da se jave oni koji znaju pa da nam svima pomognu, ako uopste nama ima pomoci!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Pa ja se bas nisam salio...
![]() Za taj novac ne moze da resi pitanje "akustike". Moze da napravi par nekih panela i da se moli da prostorija nije problematicna, a i za to su male sanse jer je uzasno nizak plafon. Drugo nisam siguran da li se covek zabunio ili je stvarno mislio da je "rezija" prostorija za usnimavanje... jer rece "da se snima (rezija), a mozda i za mix..." Pa sam svoj odgovor koncipirao sustinski onako kako jeste, ali u malo neobaveznijoj formi... ![]() Ako cemo da svedemo, mogao bi da glasi : "Za te pare tesko mozes ista srediti".
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() ![]() stavljeno na sticky! pozdrav bogi
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Ehhem......Za 500e mogu da se naprave cetiri superchunka stranica 60cm,dijagonale oko osamdeset i nesto,visine 250cm od kamene vune tezine 120kg/m3.Od iste mogu da se naprave jos dva apsorbera dimenzija 100cm/60cm.Kupe se letvice,srafovi,strech jersey i ostane za par piva.Nije to bas tako lose za pocetak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
ako si iz srbije za te pare mozes mnoogo toga da uradis....
kupi piramidalne sundjere (ako te interesuje telefon firme, mogu ti dati preko maila) ima ih u srbiji, debljina 3 cm, velicine 30x60 cm i svaki je posebno hermetichki upakovan... cena jednog ovakvog parceta je 292 dinara + PDV (maloprodaja) ili 142 dinara + PDV ako uzimas preko firme (na veliko)... ja sam oblozio gluvu sa nekih 70 sundjera preko firme uzetih i iskostalo me ispod 15 000 dinara ( sto je mnogo manje od 500 evra ) a za ostale pare ulozis u enterijer ![]() pozdrav i svako dobro! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
kad cujem piramidalni sundjeri... najezim se...
izvini, al bolje malo procesljaj sticky teme... te sundjere nikako...
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
te sundjere nikako??? ovako u svakom slucaju ti moras da ubijes reverberaciju necim...kartoni od jaja, stiropor, neki "dzakovi" (ko sto sam procitao od nekog lika ovde) i ostale dzidza midze ne daju nista veruj mi... ja sam u kombinaciji sendvic - sundjer, knauf, azmafon, stiropor, staklena vuna (vunizol), knauf, azmafon, stiropor, glet masa i na kraju piramidalni sundjeri sundjeri dobio izvrstan zvuk bez feedbacka, reverba, shuma, bez ikakvog prolaska zvuka... najiskrenije, kad ne cujem bubnjara sto udara unutra sve vam je jasno...drugo, ako od tog studija zaradjujete aktivno kao ja, ne biste voleli da vasa klijentela gleda kartone od jaja...vec profesionalne sundjere sa specifikacijama po gustini (i absorpciji)... uostalom sve je to stvar ukusa... ja sam ovako uradio i svi su zadivljeni...a ako ste iole dobri profesionalci (kao sto jeste) akustika se ne pravi samo enterijerom, vec se i podesava preko odredjenih kalibracijskih mikrofona i softvera... ne znam kakva si do sad iskustva imao sa njima, ali bi voleo da znam koje su im mane... hvala unapred...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Akusticka dorada mini studija u potkrovlju | geminni | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 04-07-2009 07:33 AM |
Akusticka adaptacija do 1000EUR | Miha Blaze | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 11-12-2008 06:32 PM |