|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
KOji Seymour Duncan magneti imaju slican karakter kao gibsonovi 490R i 498T alnico hambakeri? Dva puta sam se opekao narucujuci sa thomanna pa sam odustao od nabavke gibsonovih magneta, a seymora ima kod nas u skoro svakoj muzickoj prodavnici. Ako je neko imao kontakt sa tim magnetima bio bih mu vrlo zahvalan na savetu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Na jednoj od gitara (SG Special) imam te "hot alnico" , magnete i nedavno sam bas, cisto iz dosade na bridge poziciju stavio Seymor Duncan JB model SH-4, onaj kao fora Jeff Beck.
E sad, sta bih ti mogao reci, te razlike tesko primjecuje bilo ko drugi osim mi gitaristi. Sad, ta boja zvuka je subjektivna stvar, tako da je tesko opisati, ali se moze reci da je slican, ono, dosta "vruc" mada za nijansu "pitomiji" i uz to osjetljiviji od ova... Imas na Seymor Duncan websiteu da cujes kao neke primjere, mada to i nije neki bas precizan pokazatelj. Sve u svemu, preporucio bih ti SH-4 jer uz dobru gitaru daje sjajan ton, barem meni, mada opet kazem sve je to subjektivno dosta... A cini mi se da sam negdje vidio da je to i najprodavaniji Seymor Duncan model |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Hvala, poslusacu. Jbg, guglao sam i trazio neke komentare ali tih seymor magneta ima toliko da sam se posteno zagubio. Hocu na epiphonea da stavim nove magnete, hteo sam gibsonove ali to je problem kod nas.Sada sam u velikoj dilemi da li da narucim ovaj gibsonov novi model- vixen ili da menjam magnete.. Kosta 550 eura
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Jedan pickup 550e????
Bolje uzmi burstbuckler pro onda. (Znam da ja hocu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
550e za Gibanicu? Hoću ja jedno 5 komada.
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |