Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-10-2008, 04:04 PM   #1
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Default Koji magnet?

KOji Seymour Duncan magneti imaju slican karakter kao gibsonovi 490R i 498T alnico hambakeri? Dva puta sam se opekao narucujuci sa thomanna pa sam odustao od nabavke gibsonovih magneta, a seymora ima kod nas u skoro svakoj muzickoj prodavnici. Ako je neko imao kontakt sa tim magnetima bio bih mu vrlo zahvalan na savetu
dawid is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2008, 06:34 PM   #2
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Default Re: Koji magnet?

Na jednoj od gitara (SG Special) imam te "hot alnico" , magnete i nedavno sam bas, cisto iz dosade na bridge poziciju stavio Seymor Duncan JB model SH-4, onaj kao fora Jeff Beck.

E sad, sta bih ti mogao reci, te razlike tesko primjecuje bilo ko drugi osim mi gitaristi. Sad, ta boja zvuka je subjektivna stvar, tako da je tesko opisati, ali se moze reci da je slican, ono, dosta "vruc" mada za nijansu "pitomiji" i uz to osjetljiviji od ova... Imas na Seymor Duncan websiteu da cujes kao neke primjere, mada to i nije neki bas precizan pokazatelj.

Sve u svemu, preporucio bih ti SH-4 jer uz dobru gitaru daje sjajan ton, barem meni, mada opet kazem sve je to subjektivno dosta... A cini mi se da sam negdje vidio da je to i najprodavaniji Seymor Duncan model
Kirdan is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2008, 06:41 PM   #3
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Hvala, poslusacu. Jbg, guglao sam i trazio neke komentare ali tih seymor magneta ima toliko da sam se posteno zagubio. Hocu na epiphonea da stavim nove magnete, hteo sam gibsonove ali to je problem kod nas.Sada sam u velikoj dilemi da li da narucim ovaj gibsonov novi model- vixen ili da menjam magnete.. Kosta 550 eura
dawid is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2008, 07:00 PM   #4
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Quote:
Originally Posted by dawid View Post
Hvala, poslusacu. Jbg, guglao sam i trazio neke komentare ali tih seymor magneta ima toliko da sam se posteno zagubio. Hocu na epiphonea da stavim nove magnete, hteo sam gibsonove ali to je problem kod nas.Sada sam u velikoj dilemi da li da narucim ovaj gibsonov novi model- vixen ili da menjam magnete.. Kosta 550 eura
Auf bre, pa za te pare u USA mozes kupit Gibsona, i to komplet gitaru sa sve magnetima !
Kirdan is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2008, 10:49 PM   #5
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Jedan pickup 550e????
Bolje uzmi burstbuckler pro onda. (Znam da ja hocu )
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2008, 08:30 AM   #6
meka
Member

meka's Avatar

550e za Gibanicu? Hoću ja jedno 5 komada. A za magnet je definitivno previ?e. Znam da je ZW set (to sam najsve?ije gledao pa mi opseg cena ostau glavi), ?to je 2 magneta, potenciometri, i ... ma sve prateće ... oko 200e. Nemoguće da je ovaj jedan mali jadnik 550e, osim ako neko hoće da te odere ko jarca.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules