Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 21-10-2008, 03:10 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default ?ta je spam?

Naime, već nekoliko dana me muči ova dilema.

Predlažem administratoru da u Statut ubaci definiciju spama.

Nekoliko puta sam pročitao Statut (pravila ponašanja) i nisam uspeo da nađem čak ni navedeni izraz, a kamoli definiciju. Opet, koliko sam uspeo da primetim mnogi korisnici su banovani upravo zbog "konstantnog spama". Pa bi bilo lepo da to neko objasni onako natenane. Valjda bi bilo manje spamovanja.

Nadalje, u jednoj skorašnjoj temi administrator je napisao:

Tema je na samoj granici "legalnosti" da tako kazem, prema tome imaj razumjevanja za reakcije pojedinih (koji te ne znaju). Posto te administracija, moderacija i ostali znaju kao super lika, samo zbog toga cemo ovaj put dozvoliti da se tema nastavi, kako bi se mozda jos ko sjetio kakve ideje i pomogao ti...Nakon toga cemo obrisati temu!

Zašto bi tema bila obrisana ako već može da posluži nekim drugim korisnicima (to je valjda smisao foruma)?

Da ne bude zabune: ovo što sam pitao nije "raspravljanje sa administratorima...", nego najobičnije pitanje. Kako mi se čini - u okviru Statuta...

Nemam ništa protiv toga da budem banovan (privremeno, zauvek, kako god). Na ovaj forum sam se ionako učlanio da bih ponekad (u okviru svog poznavanja materije) pomogao ljudima sa manjkom iskustva da reše svoje akutne (ili hronične) probleme. Meandri u izlaganju su prirodni, ali dokle god se ikako naslanjaju na osnovnu temu - dobrodošli su. U filozofskoj praksi se nazivaju debatom, u forumskoj praksi se zovu pametovanje.

Ono što me zanima je gde je tačka u kojoj "pametovanje" postaje "spametovanje"?

Pozdrav,

Vasa
Old 21-10-2008, 03:41 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: ?ta je spam?

na ovom forumu niko nije banovan zboga spamovanja. Osim spam-botova, koji su zapravo virusi, nisu živi korisnici.

a evo i odgovora na tvoje pitanje
http://en.wikipedia.org/wiki/Spam
Arthur is offline  
Old 21-10-2008, 05:15 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

[quote=Arthur;221800]na ovom forumu niko nije banovan zboga spamovanja. Osim spam-botova, koji su zapravo virusi, nisu ?ivi korisnici.[/quote]

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
a evo i odgovora na tvoje pitanje
http://en.wikipedia.org/wiki/Spam
Hvala na linku, ali ne uspeh da shvatim na koji način smo Slowstar, HeatMan ili moja malenkost spamovali, a nije da nam nije bilo spočitavano zbog toga... Dodu?e, nismo bili banovani, ali be?e nekih pretnji (dobro - upozorenja)... Ni kod jednog od pomenutih nisam primetio ono ?to Wiki ka?e o Forum Spamu... Nema veze.

Čuj, ja sam ovaj forum kapirao kao mesto gde ljudi sa sličnim afinitetima mogu da razmenjuju misli i iskustva. Lo?a procena, ali niko zbog toga neće morati da p(l)ati. Odoh ja.

?to reče Oggy u drugoj temi: "kome se ne dopada "nedemokratsko ustrojstvo" PRIVATNOG foruma namenjenog OPSTOJ KORISTI, nije u obavezi da tu i boravi."

Pozdrav,

Vasa

P.S. Postoji li neka mogućnost da budem trajno banovan i da mi se potpis promeni u "nekada?nji član", to mi je poslednja ?elja, pa vidi sa onima koji o tome odlučuju.
Old 21-10-2008, 05:56 PM   #4
kejkz
banned

Moram priznati, ja sam počeo da spamujem konstantno, posebno na neobaveznom delu foruma, ali i na temama koje se toliko odvoje od svoje su?tine, samo da bih pokazao do kog apsurda se sve mo?e dovesti. Sve ?to se na jednoj temi mo?e nazvati off topic mo?e i jeste biti vrsta spam-a, kao i stalno ponavljanje istih konstatacija, bez obzira da li je njihova tačnost validna.

Awacs, nema potrebe nizakakvim tako drastičnim merama, sem ako to sam ne ?eli?. Čovek ako ?eli da ne?to napusti, ako mu se ne sviđa, u svakom trenutku to mo?e, niko ga ne mo?e zaustaviti. Shvatam da ljudi očigledno imaju potrebe za dramom, kao vrstom protesta ili da bi pokazali kako su uvređeni zbog postupaka drugih, ali za tako ne?to stvarno mislim da nema potrebe, nismo deca (bar ne svi).

Ovde ljudi razmenjuju svoja mi?ljenja i ideje, a to ?to su nečije bezvezne, zasnovane na čistoj spekulaciji ili nedostatku informacija, ne znači da je kraj sveta. Dok je ljudi, biće i gluposti!

Jo? jedno pitanje za sve: ako vam se ne sviđa forum, odnosno atmosfera na njemu, ?to niko od vas, ama ba? niko ne svraća na čet? Tamo mo?ete od ljudi koji pone?to znaju mnogo naučiti, i to u skoro realnom vremenu, nekada vi?e nego na forumu, čitajući hiljade tredova ra?trkanih u stotine tema.

Dakle, ostaje samo jedno pitanje, koje postavite sebi: čemu sam ja toliko doprineo forumu da bih morao biti primadona? Kada na to odgovorite, i ako shvatite da je malo ili nimalo, onda bolje idite, ali opet, samo ako to ?elite. Na kraju krajeva, zar ovo ne bi trebalo pre svega biti mesto gde se ljudi koji dele određene simpatije prema istoj stvari dru?e i zajebavaju? Nije ovo akademija nauka ili fakultet, nema potrebe da to i bude, ima ih već dovoljno. Zato u?ivajte ako mo?ete, ako ne... ?ta da vam vi?e ka?em, znate najbolje sami.

Doviđenja i prijatno, odo ja na čet!

Vladimir Karan kejkz,

Frikin' moderator foruma (biv?i, sad ću da dam otkaz zato ?to me smajli pogledao popreko kada sam pisao sve ovo, to mi se ne sviđa, hoću da ga neko opomene)
kejkz is offline  
Old 21-10-2008, 06:14 PM   #5
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: šta je spam?

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post

Još jedno pitanje za sve: ako vam se ne sviđa forum, odnosno atmosfera na njemu, što niko od vas, ama baš niko ne svraća na čet? Tamo možete od ljudi koji ponešto znaju mnogo naučiti, i to u skoro realnom vremenu, nekada više nego na forumu, čitajući hiljade tredova raštrkanih u stotine tema.

Doviđenja i prijatno, odo ja na čet!

Vladimir Karan kejkz,

Frikin' moderator foruma (bivši, sad ću da dam otkaz zato što me smajli pogledao popreko kada sam pisao sve ovo, to mi se ne sviđa, hoću da ga neko opomene)
hahahhahahhahahahahhahahhahahahah

btw, ja redovno dizem chet al nikad nikog nema..
HeatMan is offline  
Old 21-10-2008, 06:15 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Frikin' moderator foruma (biv?i, sad ću da dam otkaz zato ?to me smajli pogledao popreko kada sam pisao sve ovo, to mi se ne sviđa, hoću da ga neko opomene)
Zamolio bih smajlija da ne gleda urokljivo gosn' Kejkza i ne ceri mu se u lice inace cu i ja, kao gosn Kejkz energicno napustiti forum!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 21-10-2008, 06:29 PM   #7
cAAc
Banned

Default Re: šta je spam?

i mene nervira to spamovanje ,iskulirajte ljudi i drzite se teme
cAAc is offline  
Old 21-10-2008, 06:10 PM   #8
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

jao vaso ne budi anita i ne budi ad fines.. jbt, kolko puta je mene neko uvredio il shta vec i na ovom forumu i van njega pa nisam hteo da se uklonim.. iskuliraj se.. morash skapirati, da je ad fines nechiji ortak ovde sa foruma.. i da smo im napali druga.. sad tek kad vidim za shta je trazio ono programche.. smorio sam se jer sam ga napao bzvz.. mada on nam tada nije dao objashnjenje nego se bash bzvz ponashao..

isto bih ja tako reagovao da je neko napao artura maxa il nekog drugog kog poznajem i za kog garantujem da je ok lik.. eto kvu-a sam upoznao samo jednom, i znam da bih uleteo za njega.. kao i za oggy-a kog nisam ni upoznao..

da ne pricham o alavuku i baltiju.. i za tebe bih uleteo da te neko napao bez razloga..

uglavnom, udahni izdahni.. izbroj do 300, reci sebi ja sam chak noris i vrati se..

aj pusa..
HeatMan is offline  
Old 21-10-2008, 06:27 PM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
uglavnom, udahni izdahni.. izbroj do 300, reci sebi ja sam chak noris i vrati se..

aj pusa..
Attached Images

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 21-10-2008, 07:53 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
jao vaso ne budi anita i ne budi ad fines.. jbt, kolko puta je mene neko uvredio il shta vec i na ovom forumu i van njega pa nisam hteo da se uklonim.. iskuliraj se.. morash skapirati, da je ad fines nechiji ortak ovde sa foruma..
Sale,

imam i ja ortake, kapiram ja to. Ako me ortak zajebe, oprostiću mu (i to nekoliko puta). Ali ako moj ortak zajebe (ili hoće da zajebe) nekog trećeg lika pona?am se po onoj Aristotelovoj: "Drag mi je Platon, ali mi je Istina dra?a".

Ne radi se o ličnoj uvredi, radi se o vređanju principa. Dobro, ajde, malo me je narajcao i ton kojim mi se Diviner obratio, ali i to bih izgutao da je bar zastupao neku suvislu tezu umesto one: "pazite kako se obraćate Staroj Rumski Eliti". Ba? me ne?to zabole uho za bilo koju elitu koja kr?i pravila elementarne pristojnosti. Ko ima um neka pročita temu http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24758, samo nek po?uri dok je administrator ne obri?e (kako je najavio).

Ne znam kako je i za?to Anita odlučila da ode sa foruma (dugo nisam bio prisutan, a onda sam samo skapirao da je nema). Imala ?ena neke svoje razloge, imam i i ja svoje...

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules