|
Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Eto, da se drug Laki ne oseca zapostavljenim, resio sam da otvorim jos jednu zanimljivu temu za diskusiju. Mislim da je vreme da malo zaboravimo na to kakve su kolege, kakvo je stanje u zemlji i sl., i predjemo na posao.
![]() Dakle, kao i sto muzicari uostalom da bi dobro izvodili neki zanr moraju prilicno da ga osecaju i razumeju, tako i producent koji miksuje neki zanr mora isto tako da ga oseti na pravi nacin. Dijapazon zanrova koje si ti radio je veliki, pocev od domaceg popa i roka, preko etno muzike, pa sve do nama zanimljivih turbo folkera. Koji ti je od ovih zanrova najblizi, koji te najvise opusti dok ga radis? U koliko radis vise projekata istovremeno razlicitih zanrova, kako je u pocetku funkcionisalo "psihicko prebacivanje" sa jednog nacina razmisljanja na drugi (recimo sa etno muzike na turbo folk)?
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa znas kako! Zadnje vreme najvise radim komercijalnu muziku (sta god to znacilo) a tu i tamo uradim neke projekte drugih zanrova obicno sa ljudima sa kojima se i durzim (zadnja tri albuma van estrade koja sam radio su Pavle Aksentijevic, grupa Trigger i Konzilijum Branka Trijica). U principu kada radis nesto (ajde da kazem sto neradis cesto) onda i potrosis mnogo vise vremena na takav projekat. Ali isto tako je prirodno da postoje neki zanrovi koji ti vise ili manje leze.
Generalno gledajuci ono sto meni (po mom nekom licnom osecanju) nekako najvise lezi je (tesko je to definisati ali ajde onako grubo i uopsteno receno) neka tvrdja Pop produkcija do mekseg Roka, e pa to negde izmedju opet sta god to znacilo. Mada ja nekako nikada nisam voleo podelu muzike po zanrovima, ali izgleda da je neka uopstena podela neminovna radi lakse komunikacije medju ljudima. Sto se tice prebacivanja(kada se rade razlicite stvari u isto vreme) nekako sa tim nisam imao nekih problema. Veci su mi problemi bili da se prebacim u komunikaciji sa razlicitim ljudima. |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Haha, to sto se tice ljudi, to svakako i jeste mnogo veci problem, nego cisto se prebaciti na drugi zanr muzike. Nego, kad kazes da ne volis podelu muzike na zanrove, na sta konkretno ciljas? Ne volis ogranicavanje na zanrove ili?
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Da, na to sam mislio... U pravu si sto se toga tice, jer muzika je muzika, i upravo su najoriginalnije stvari izasle kao mesavina naizgled nespojivog. Kao orjentir pri slusanju, podela na zanrove mi je apsolutno na mestu, samo me malo nervira kad se neko ogranicava na postojece sablone dok stvara...
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ja to nekako gledam ovako. Za mene je muzika kao i hrana. Postoji hrana koja je jako ukusna, a nije preterano zdrava. Kao sto postoji i hrana koja je jako zdrava ali i ne bas preterano ukusna. E, sada, tu postoje i sitne finese i varijacije. Ali hrana koja nije ukusna a pri tome nije ni zdrava, to bas nije lako za varenje. . PS. Malo sam karikirao, ali cisto radi razumevanja.
Last edited by LACKY; 01-11-2008 at 02:11 AM. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
94 razlicitih tipova ugovora | Pendula | Pravna Pitanja | 4 | 21-04-2009 11:59 PM |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
UADi razlicitih grupa na jednom racunaru | voomighty | DSP forum | 3 | 24-06-2008 09:04 PM |
Klavir i produkcija | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 23-09-2007 07:13 PM |