|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dakle Oberheim OB3 drawbar modul, 9 drawbara, 6 preseta, overdrive, perc...
iz 1995... Najveca mana je mono izlaz... Sta mislite o ovoj spravi? Koliko je to blizu pravom Hamm-u? I koliko mislite da bi novca kostala ova spravica danas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
dva puta mono izlaz ili samo jedan?
ako ti treba za nastup, kapiram.. al ako ti treba za snimanje, a imash midi kontroler, nadji si NI B3.. jako jaako dobro radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Samo jedan mono.
Za live, naravno... a za studio B3, naravno!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Mislim i da Creamware ima tako nesto u ponudi od ASB boxova...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
A zasto ne koristis NI B4II za "live" nastupe? Navavis lap-top, klavijaturu pretpostavljam da imas i koliko shvatam imas vec NI B4. Jedino sto ti jos moze zafaliti je neka muzicka kartica koja se lako kaci na lap-top a nema kasnjenje zvuka! Osim Hammonda, ovako mozes da dobijes i jos dosta toga vrednog kao sto su sempleri, emulacije cuvenih klavijatura kao sto su NI FM7,8 (Yamaha DX7), Minimoog, Pro-53, Korg M1, NI El. Piano itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mod?rateur analogue
|
![]()
imao sam pravi hammond, probao mnoge klonove ko XB ili XK, ali NI B4 mi je apsolutno groblje. ovako kuci na suho jos na trenutak zavara, ali u kontekstu drugih insturmenata pojedu ga..pogotovo live. a njegova leslie simulacija je
![]() moj savjet , uzmi bilo koji od starijih jeftinih hammond klonova, bilo digitalnih ko nord/xb-2/ob3 itd, bilo starih analog orgulja koje su bile imitacije, recimo original Korg CX-3 (stari ne ovaj digitalni), negdje je iz kraja 70tih.. i nabij na njega PRAVI leslie. to UBIJA. eventualno neku pedalu sa cijevi izmedju ako nema vec na sebi nesto, da ga malo sprzi, al ne previse. to je puno bolja i uvjerljivija kombinacija nego da imas i najbolji, najnoviji clone kao XK-3 i guras ga u umjetni digitalni leslie (bljuv). slijedeca opcija ispod leslija je analogna siumlacija kao recimo Dynacord CLS-222. ali nista nije ko prava kutija... zaboravi to.. ![]() mono izlaz je nebitan u ovom kontekstu...suhe orguje su uvijek mono.. ali stavis dva mikrofona na leslie i vozi... a ako koristis nesto kao CLS-222 (ili hughes n kjetnerr rotosphere) on ti radi "stereo" i ima stereo izlaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
mod?rateur analogue
|
![]()
dynacord je dokazano bolji. prava analogija.
rotosphere je koliko znam digitalna simulacija samog leslieja (vrtenja) plus malo prave cijevi za prljanje.. daklem nekakav hibrid. u biti nisam htio da ga preporucujem. omaklo mi se.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Krepao oberheim... sto sad? | shipwright | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 21-11-2008 05:32 PM |
Stigo Oberheim OB-X !! | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 15-11-2008 02:42 AM |
oberheim OB-X | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 26-12-2006 03:31 AM |
Oberheim OB12 | Starter* | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 04-07-2005 07:20 PM |
Oberheim OBXA mp3 | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 15-06-2005 03:54 AM |