|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
olaaa....
drugovi i drugarice, desilo mi se nesto jako zanimljivo danas, odem ja jutros na izlet sa nekom ekipom, i ajde de da sad ne duzim, kad smo se vracali kucama, odbacim druga do garaze da ostavi rostilj, i kaze on meni: ajde posto znam da ti to nesto prckas oko tih razglasa i opreme, ajd udji u garazu imam neku skalameriju pa da vidim moze li se to nesto prodat, i ajd reko da vidim sta je, udjem unutra, kad tamo stoji naslonjen mikser od dva metra ????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja se priblizim , kad ono "bell" iz ko zna koje godine..... ![]() elem neise, ne mogu da ga nadjem na netu nikako, ali neda mi djavo mira, moram to ispitati...... uglavnom mikser ima 24 ch( send ,return,insert,line-na xlr i mic ulaz na xlr,) svaki kanal je modul sam za sebe , znaci svoj preamp, ima odlicno podjeljenu eq sekciju( low cut 80 i 125 hz, low+q,low mid+q,himid+q,hi+q, okretanje faze po kanalu,) ![]() ima 12 grupa( svaka grupa, svoj eq, insert, panoramu,.... i svaka je u zasebnom modulu) master sekcija je takodjer u dva odvojena modula.... i sto je pravo cudno ima samo 3 auxa svaka grupa ima svoj vu metar, master takodjer, i koliko sam uspio vidjeti i svaki kanal........ ima talkback..... sa zadnje strane ima petopolni konektor za napajanje, (pretpostavljam da je to onaj sistem +48,-48, +/- 12 ili 16, nisam siguran sad....) faderi su skroz ok, koliko vidjeh 100 mm, potenciometri su odlicni, prekidaci u super stanju..... jedini bed je sto doticni vlasnik garaze u kojem je mikser , nema pojma gdje je napajanje od njega niti kako ono izgleda a pretpostavljam ni za sto sluzi heheh...... ![]() mikser nije ukraden nego ga je on spasio od bacanja u smece, kada se jedno pozoriste renoviralo.... ![]() ![]() uglavnom on mi rece da mikser tu stoji skoro 4 godine ( znaci nije paljen, sto bas i nije ohrabrujuci podatak) i mene sad interesuje, da li je iko ikad imao prilike da se susretne sa ovakvim mikserom i da li je radio na njemu, ili zna neki link kako doci do bilo kakve informacije na netu ili gdje god o tom asortimanu bell-a od prije 20-tak godina..... p.s. isplati li se staru mrcinu reparirati i uloziti pare u to....... stara gardo,pogotovo ocekujem Vase odgovore ..... lijep pozdrav
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Daj neke slike...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Bila je stara Engleska kompanija BEL (jedno L!) koja je pravila digital delays i jos neke audio spravice...(rade i dans, jso uvek!)
Pogledacu ja po mojim starim casopisima iz ranih 80-ih....(da, da imam ih sve - u perfektnom stanju!!!) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Pokusaj na sljedecoj adresi: http://www.bell-audio.de/, oni su radili (i rade) mixere.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
ma gledao sam taj bell audio, to su njemci, i vidim da je pokusaj neke kopije dynacorda i nije to to,
a nadjoh neku stranicu korejsku, kao i oni se zovu bell + world of sound tako nesto, ali i to je plastika sve, i sve je na korejskom jeziku osim ovo world of sound, a posto sam korejski imao kao dodatni cas u obdanistu, pa sam malo zahrdjo...hehehhehe...... @dabear , gledam i tu bel stranicu i vidim da imaju zanimljive sprave i procesore, i da su specijalizovani za broadcast, mada evo gledam i specifikacije opreme, i nekako mi ima logike da je to mozda neki pra proizvod te kompanije (ali ubjedjen sam da je tamo bilo dva L, majku mu......)valjda po ozbiljnosti i proizvodima.... ali jos nista konkretno ne znam.... nego, nazvah danas i narucih slike miksera tako da ce biti to za jedno dva tri dana pa cu okacit, ali svakako meni neda djavo mira , i dofurat cu ja taj mikser kod sebe, prespojit napajanje i uvaliti neki stabilizator, pa da ga kresnem, i vidim sta se tu desava.jedino kontam da bi potencijalni problem mogao nastati kod kondenzatora i elektrolita, jer ako se nije palio mixer 4 godine, onda se to sve sasusilo..... Sve bi ja to zaboravio,i ne bih se uopste trudio, ali me kopka taj serijski broj koji je rucno napisan nazad , i nekako mi nema logike da je neko prije 15-20 godina, pisao rucno serijski broj (koji je made in england,) na neku bezveze spravu...... u sljedecoj epizodi stizu i slike!!!hehehe do sljedeceg javljanja pozdravljam vas,
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
hehehe....ma taj serijski broj je garant rukom napisao domar u pozoristu kad su pravili popis opreme.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitoring bez miksera? molim savjet | aland | Monitoring | 0 | 24-06-2009 11:09 AM |
izbor miksera i mikrofona za house produkciju | Coconut | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-11-2005 07:58 AM |