|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
ton magistar
|
![]()
zelim napravit internet radio.
ima li ko kakih iskustava? koji software mi treba? koja brzina interneta i sl?
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
I mene to zanima, ima li koga da zna??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Potrebno je nekoliko stvari.
Potrebno je računalo koje pušta glazbu i server (to može biti isto računalo). Za računalo koje pušta glazbu ne postoje neki zahtjevi osim da sa serverom bude povezano mrežom koja omogućuje prijenost zvuka u željenom bitrate-u. Server, s druge strane, ima malo veće zahtjeve. Ovisno o željenom bitrate-u i maksimalnom broju slušatelja, server treba imati prilično veliku brzinu uploada, i ne tako jak procesor, ram-e itd.. E sada, konkretno, glazba se može puštat iz Winampa (amaterski) ili profesionalno sa recimo SAM Broadcastera. Najpopularniji formati su mp3 i aac+. Ja sam uvijek za aac+. Ima više poznatih rješenja za server, ali svakako najpoznatije i provjereno je Shoutcast server. Ako vezano za ovo trebate neke detalje ili konkretne upute kažite ![]() Ja sam bio pokrenuo naš mjesni internet radio, onda je to na kratko stalno, a trenutno sređujem music library i skripte za sviranje itd.. i kad sve to završim radio će ponovno biti u pogonu. edit: Step by step za winamp + shoutcast E da, ako nekome treba pomoć ima moj MSN u profilu, uvijek sa appear offline, tako da je šansa da sam online prilično velika iako piše da sam offline. Last edited by Tomislav; 09-07-2008 at 03:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Reci mi, sta bi moglo da se uradi sa internet paketom 512/64? Cisto informativno me zanima..
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ako imaš 64 kilobita/s uploada, tada možeš nekome streamati (teoretski) pjesmu od 8 kilobajta/s što znaći da je veza za stream neupotrebljiva.
Kalkulator: ovdje edit: kalkulator je bezveze jer računa sve u kbps.. A to je najobičnije djeljenje. Zapravo sve je. 1 kilobajt je 8 kilobita i to je sve što trebate znati pri izračunima. Npr. mi imamo upload 768 kilobita po sekundi. 768/8=96 kilobajta po sekundi. Dakle možemo poslužiti jednog slušatelja sa 96, dva sa 48, tri sa 32 itd. E sad samo treba provjeriti je li brzina od providera iskazana u bilobitima ili kilobajtima. Kod nas je u bitima. Last edited by Tomislav; 09-07-2008 at 03:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Kao sto sam i ocekivao.. Ja sam mislio cisto da probam, par prijatelja da slusa povremeno ali nema leba. Hvala majstore.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Internet pretrazivac | LACKY | Pricaonica | 51 | 28-03-2008 09:54 PM |
Brzi internet? | zmaj | Audio Software | 25 | 16-01-2004 10:08 PM |