|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
svirao sam ga neki dan jedno pola sata. moram otic opet.
najvise mi se svidja u kontekstu live - jer imas kakvu takvu VA analogiju, u kombinaciji sa ROMplerom, odn. vozis mellotron zbor/violine sto meni savrseno odgovara. a sve u maloj klavijaturici. mejdutim dibiduz je preskup za to sto je (recimo nord2x plus limitirani Rompler). moram priznati da filteri i rezonance zvuce vise kao na G2X i NL3, hladnije i "hrapavije" od stare generacije Clavie, tj. od Nord2X-a. kombinacija takve dve sinteze, plus FM, cini prilicno zanimljivu spravu u smislu sound dizajna, ali imam love/hate odnos s time, jer mi filter bas ono ode u skripavu digitaliju kad ga odvrnes. daklme neki soundovi mrak, neki jednostavno bole usi. mislim da bih, barem sto se tice live konteksta, prije to "imitirao" da ugrabim Nord2X i midi-jem spojim na svoj E4xtu koji bi stajao u racku.. idem ponovo iduci tjedan da jos malo sarafim. da imam nesto prenosno za snimanje snimio bih demo al jbga.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ako mozes snimi nekako, bas bi bilo zanimljivo. Ja ga nisam svirao, ali sam ga video i pipao u Artistu (smara me da ih preklinjem da ukljuce da probam). Cini mi se da ima bolje dirke od NL2X kod koga nisu bas sjajne.
Tad sam provalio da ima 2 slota, pa mi nije bilo jasno o cemu se radi. Sad kada sam procitao review, video sam da ima jos cudnih odluka: 1) nema keyboard split 2) ima 2 slota umesto 4 na prethodnim Lead-ovima 3) ima 2 stereo output-a umesto 4 4) nema arpeggiator (wtf?) Mislim, sve bi to bilo ok da je malo skuplji od Norda Lead-a 2X, pa da su hteli da namame ljude sa niskom cenom i da pri tom malo ustede, ali Nord wave je prilicno skup. Ima dosta drugih zanimljivih sintova u toj klasi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Nakon nekog malo vremena moj je dojam da je zvuk suvise svijetao i tvrd istovremeno za moj ukus. Nesto slicno Supernovi, ali dosta tvrđe i ne toliko karakteristicno. Blizu V-Synthu u svom VA nastojanju, sto mi nakon nekog vremena, dosadi. Rezonanca mi je previse svilena. NL2X je tamniji i filter mu zvuci "prirodnije", i Virusov je puno "bolji" (kad se govori o VA).
Ali zato Wave ima dobre efekte. Ne sjecam se vise pojedinosti, ali, za chorus i reverb, se sjecam da su jako dobri. Zasto su svi knobovi i wheel-ovi toliko kruti? Oce li to nakon nekog vremena koristenja omeksati!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mod?rateur analogue
|
![]()
to sam zaboravio spomenuti - ODLICNI chorus, delay i reverb. jedni od boljih sto sam cuo on-board na sintu.
to sto nema arpeggiator mi je totalni deal breaker. KRETENI. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ma treba ga staviti u novu kategoriju - bollocks for money
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Stvarno, nebuloza ne ubaciti arpp.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
bolje kupiti korg radias i jos ti ostane kusur
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Clavia Nord wave program library ! ! ! | darkstar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 20-05-2009 12:54 AM |