Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2008, 02:20 PM   #1
Mr.Goodan
Junior Member

Default E-MU Tracker Pre i alternative?

Prije par dana sam procitao jedan clanak u nekom od inf. casopisa (mislim bug, chip ili tako nesto) o snimanju "po doma", pa me je malo podsjetilo na nekoliko prastarih kantautorskih stvarcica koje bih mogao konacno snimiti.
Trazim zvucnu koju bih koristio na laptopu, pa dvojim izmedju nekoliko potencijalnih "kandidata".
Ispio sam iskopati neke cijene, no one su samo aproksimativne...

1) E-MU Tracker Pre (cca 1200 kn),
2) E-MU 0404 USB (cca 1400 kn),
3) E-MU Professional 0202 USB (cca 850 kn),
ili (ove skuplje varijante su nuzno zlo)
4) M-AUDIO Audiophile Firewire, 4-in/6-out, Firewire Audio/MIDI Interface (cca 1700 kn),
5) M-AUDIO MobilePre USB, USB Bus-Powered Preamp and Audio Interface (cca 1500 kn),
6) M-AUDIO Audiophile USB, USB Audio/MIDI (cca 1300 kn).

Laptop vrti Windows XPSP2, uz 2 gige RAM-a, Intel Dual-Core 1,46 GHz.

Iskljucivo bih snimao audio (dakle, MIDI mi nije bitan), tu i tamo "live", no uglavnom ce mi sluziti "za po doma".
Pretezno bih snimao klasicnu gitaru i pokatkad vokal, no mozda bih napravio i kakav klasicarski gitaristicki duet, pa mi je iz oba razloga bitno da imam dva odvojena ulaza (npr. ako netko pogrijesi, da ne moramo obojica ponavljati cijelu snimku - by the way, ovo sam blebnuo bez veze kao primjer... Smisao je da bih svakako htio da zvucna ima mogucnost snimanja svakog kanala zasebno, ako sam se dobro uspio izraziti).

Ne znam je li bitno, ali od opreme jos imam doma Behringerovu mixetu UB802, mikrofon B2-Pro i pretpojacalo Ultra-Voice VX 2000 (nisam siguran je li bas taj model, nisam sad kod kuce, pa ne mogu provjeriti). Nije iskljuceno da kasnije kupim i nesto kvalitetniju opremu, no najradije bih krenuo od kvalitetne zvucne da imam preko cega snimati.

Evo, to bi bilo sve. )
Valjda sam sve uspio nabrojati sto bi moglo biti vazno.
Mr.Goodan is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2008, 08:53 AM   #2
drzox
Member

Default Re: E-MU Tracker Pre i alternative?

Vise manje ti je svejedno koju od ovih kartica kupis.Ja imam 1212m i M-audio fast track pro(Prodajem obe jer idem na vecu razinu,pogledaj male oglase,a imas i PM).
Po meni je bolja varijanta M-Audio jer su u mom slucaju driveri puno stabilniji.Imao sam takodje i Audiophike od M-audio i ona nije nkad zakasljala,dok vec emu tu i tamo kahne ali nista strasno.
Preampi ni na jednoj ni na drugoj nisu bog zna sta ali za home varijantu su vise nego dobri.
Pozdrav
Old 11-04-2008, 11:32 PM   #3
Mr.Goodan
Junior Member

Default Re: E-MU Tracker Pre i alternative?

Hvala, drzox, ipak sam se na koncu odlucio za E-MU Tracker Pre.
Mr.Goodan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules