|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Prosviravam ovih dana Korg M3. Zanima me kakva su va?a iskustva glede tog instrumenta?
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Meni mnogo svidja, razmisljao cak i pored "Rolandomanije" da ga uzmem, al' nesto nemam vremena (time is money) u poslednje vreme.
Prvi Korg, racunajuci i OASYS koji nesto valja, posle duuuugog vremenskog perioda. Inace, OASYS bio kod mene nedelju dana, dali mi ljubazni ljudi iz SKY music, da probam, prilicno se razocarao, uzevsi u obzir naravno i cenu istoga, tako da sam ga vratio, posto sam iscasio ledja skidajuci ga i vracajuci sa stalka, tezak do bola...Al' zato M3, vrlo prijatno izenadjenje, zvuk, operativni sistem, dizajn, ukratko, SVE je jako dobro za jedan ROMpler, mada, kada sam video novoizasli FANTOM G7, vise ne razmisljam o M3, mada zaista je dobar...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
A jesi li proba Motife i EX Yamahe? Kakvi su oni u usporedbi s M3, Extremom i sličnim spravama?
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Takodje sam jedan Rolandovac, doduše ne baš na nivou kao Slowstar... Posedujem XP30, i svaki Korg, čak i ovi noviji Tritoni i kojekakva čuda, mi nemaju "ono nešto" što treba da imaju... Nekako su plastični...
Dok za M3 sam odlepio... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ja imam Extreme vec 2g.
Cim se pojavio M3 otisao sam da ga pogledam i probam, koristio bi ga za studio iz svirku, medjutim dizajn, plastika, i ono drvo sa strane mi se nije svideo. Tako da zvuk nesto narocito nisam ni probao i ne znam koliko je u odnosu na Extreme kvalitetniji. Po cemu je kvalitetniji zvuk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Po svemu, dosta novih semplova, sve je "gusce", neke novine u operativnosti,
Ne znam za dizajn, po meni su do M3 svi KORGovi bili neoprostivo "seljoberski" dizajnirani, a M3 je hrabro promenio tu koncepciju... Ne znam, mozda mi se svidja zbog toga sto je stilski malo "povukao" na apple iMAC, lep, jednostavan, sa onako lepim "nagnutim" delom u kome je elektronika... Zvuk je neuporedivo bolji od Extrema, znam, extrem je bio kod mene par dana, po meni bruka i ocajanje, a ona lampa u levom cosku, koja je to zvaka za ludaka, to je neopisivo...I sam KORG uostalom negde kaze da je primenjena neka nova AI HD sinteza, i cujno su bolji DACovi, kada se sviraju slicne boje, i porede se. Nisam usamljen po tom misljenju, nekolicina koji su prisustvovali testiranju se odmah slozila sa mnom.
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Postovane kolege, znam da je post malo zastareo ali vas najiskrenije molim za pomoc. Kupio sam M3, ali covek koji ga je prodao kaze da ne zna nista o njemu i da ga je kratko koristio, jer ne ispunjava njegove zahteve. Istrazujuci, shavatio sam da mi za muziku koju sviram M3 odlicno odgovara. Ono sto nisam mogao da skontam kada sam kupovao, jeste problem sa kojim sam se susreo, a tada je vec bilo kasno, a od coveka ni traga ni glasa. Vizuelno je odlicno ocuvan, medjutim kada se upali u toku rada pocne da brljavi. Ispod 8 klizaca postoje dugmici karma on-off i karma latch. Kada klikam po presetima i kada dodje na neki preset gde po difoltu pali ova dva dugmeta, desi se da vise nece da ih iskljuci. Kliknem na sledeci preset i tako redom oni se ne iskljucuju. Znaci bukvalno predje 300 preseta a oni ne mogu da se deaktiviraju. Takodje kada udjem u x-y mode , on pobrljavi kada predjem prstom po ekranu i vise ne mogu da se vratim na normalan zvuk.Nesto aktivira, zatim izoblici zvuk i vise nema povratka. Na tutorialima sam glrdao da se zvuk modulira samo dok je prst na ekranu, medjutim on totalno poludi. Ima tu jos nekih stvari, ali vise ne znam da li su greske ili sa mojim ne poznavanjem materije ne znam sta da uradim
Znaci molim vas pomazite, bas sam se izbedacio, da li je to sovtverski ili sta vec... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Probaj da odradis sistemski reset I da mu ubacis novi o.s..... Obicno to pomogne
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Hvala druze, pokusacu tako..., a jel mozes samo da me uputis kako se radi sistemski rest, jer zaista nisam vican takvim stvarima...Uglavnom sam svirao neka stage piana, pa se nisam mnogo bavio softverskim stvarima...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Na jutjubu imas sve ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg M3 / R3 | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 23-08-2007 06:35 PM |