|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pitanje koje cu postaviti, odnosi se na live produkciju.
Pre neki dan smo pazarili novu bendovsku miksetu. Odluka je pala na Allen&Heath Mix Wizard wz3 16:2. Za nepunih deset godina postojanja benda promenili smo nekoliko mikseta, ali ovo je prvi put da se srecemo sa duplom parametrikom. Mislim da je postavljanje EQ-a pomalo individualna i subjektivna stvar, koja zavisi i od prostora u kojem se svira, od instrumenta, od mikrofona, od stila svirke, od vrste muzike koja se svira...pa, generalno pravilo za postavku eq ne postoji, ali svako od nas ima neke svoje `recepte` koje voli da primenjuje prilikom postavke EQ-a za vokale, za instrumente koji se ozvucavaju (bubanj), kao i za instrumente koji se `farbaju` na mikseti (u nasem slucaju-bas gitara). Da li biste bili toliko ljubazni da mi kazete sa kojim se frekvencijama na duploj parametrici vi `igrate`, kada bojite bas bubanj(ozvucen sa jednim mikrofonom), bas gitaru(bez pojacala...), dobos, kontra cinelu... ? U sustini, potrebna mi je pitka, komercijalna,pop produkcija svirke(mada, sviraju se tu i one `druge` pesme ![]() Hvala vam na odgovorima ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
kada ste vec za deset godina promenili dosta miseta i onda uzeli alenheatha
uzmi i dva kompresora(stereo) mislim da bi tek onda dobio kultivisan zvuk sto se tice noge , dobosa i bassa a usput mi reci sta koristis od razglasa, i to je veoma BITNO ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Znam, u pravu si sto se tice kompresora i kick-a.Imamo u planu da uzmemo neki dbx166 ili slicno, ali i do tada moramo da sviramo i da se trudimo da iz opreme koju posedujemo izvucemo najbolje moguce, s`toga vas molim za konkretne savete po pitanju duple parametrike i spomenutih instrumenata. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
ja po navici na nozi secem 120-200hz zavisi koji je mixer i kolko lepo izlazi iz razlgasa. Na bassu retko intervenisem, eventulno kontrolisem 300hz. Doduse ovo se moze i bez duple partametrike
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
definishite duplu parametriku, molim vas..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
vecina jeftinijih mixera ima samo fixne tacke za ekvalizaciju, tojest mozes kontrolisati samo gain odredjenih sirokopojasnih tacaka. Nesto skuplji nude jedan parametarski eq, gde mozes birati frekvenciju jedne tacke koje zelis da korigujes, odatle dolazimo do duple parametrike, do mixera koji nude da mozes birati zeljenu frekvenciju za 2 razlicite tacke ekvalizacije. Samo extra fensi i lepi mixeri nude full parametarse ekvalajzere, gde se moze birati ekvalizacija za 4 tacke. Klasa vise, nudi i zasebne low i high-pass filtere plus 4 full-parametaskre ekvalajzere.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snaga na 'live" svirci? | akordeonista | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 31-10-2007 08:50 PM |