|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Drug doneo neku stvar koju je radio, u pitanju je elektro i radjen je u Reasonu, e sad, prvi put sam video da sredina waveform-a nije u sredini, odnosno naginje ka jednoj strani, odnosno ne znam kako da se izrazim...Ovo sam vidjao i na nekim live snimcima i jednom se desilo meni pre 2-3 godine, ali od tad nikad...
Kako se zove ova pojava, i zbog cega je mogla da dodje, kako je srediti i da li je stetna? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Probaj sa remove DC offset.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MCI Master
|
![]()
koliko znam nisi prvi koji ima taj problem s Reasonom
.... nazalost neznam sto bi mogao biti problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Sasvim normalna pojava. Neki instrumenti uz posebne nacine sviranja prirordno izgledaju tako. Jednostavno znaci da je zica jace zatitrala u pozitivnom podrucju amplitude nego u negativnom. Kad profesionalni pjevac klasicne glazbe pjeva za svoj registar visok ton, amplituda bude jace izrazena na pozitivnoj strani. Kada pjeva niske tonove, amplituda bude jaca na negativnoj strani.
S druge strane, moze se desiti da ti iz nekog razloga ulazi istosmjerna struja u sistem. Sto je veci napon, to je vise waveform pomaknut. To se moze rijesiti sa komandom koju ima svaki editor, "DC Offset Removal". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
da li ZVUCI lose?
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() E pa drug je otisao...A ja tu nemam sta da kazem, osim da pik koji pravi taj zvuk u pozitivnom delu je preveliki i utice na globalnu snagu pesme, da pik nije samo u pozitivnom nego da je na sredini ne bi bilo problema, a ako se kompresuje sa brzim attackom izgubi punch...Ne znam problematika je to za mene, ja ne radim toliko sa synthovima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam to primetio takodje, pa sam kasnije utvrdio da ima signala koji ti ne pale klip indikator a ustvari su u klipu ( kada sam proverio u statistici ili sa necim drugim) i onda se desi to pomeranje od sredine ka gore ili dole. Karakteristicno je da se to najcesce desavalo sa zicanim instrumentima (od zivih) a u midiju nisam imao cesto taj problem. Kada sam malo smanjio ulazni nivo u konverter efekat se gubio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Da, moze biti, vidjao sam cak i gotove pesme (belosvetska produkcija) koje su odsecene vise "dole" nego "gore"... to moze biti karakteristika raznoraznih "class A" sprava, lampashi i ostalo.... koja imaju izoblicenja koja vam prijaju... DC offset je 0 (nula)... jedino je mozda nevolja sto je to kod ovih uradjeno na kraju, mastering ili sta vec... a ovde imas takav snimak...
pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nedaj Boze al' sta ako se desi ( PCI vs PCI xpres ) | korenjak | Computer Hardware | 4 | 17-10-2007 03:21 AM |