|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ovako :
Dali mozda neko zna koj synth ima bolje SOUND ? NL2 or NL2X ? Prvi je iz 1995 drugi 2003 . Treba da kupim ali tesko da se odluchim koj. Evo kako zvuchi NL2 (1995) http://www.youtube.com/watch?v=aQE8shrb870 http://www.youtube.com/watch?v=L4aFRVpMwH4 Evo kako zvuchi NL2X (2003) http://www.clavia.se/MP3s/index.htm Znachi te polifonuie i te pizdarie nisu bitne !!! Bitan je zvuk Hvala momci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mod?rateur analogue
|
![]()
originalni NL2 je iz 1997, a NL1 je iz 1995 - prvi VA koji je izasao.
NL2X ima samo malo bolju DA konverziju od NL2. NL2 sam svirao tako davno da se ne sjecam, ali nedavno iskustvo sa 2X mi je bilo super. jako to dobro zvuci. meni u svakom slucaju "najbolje" zvuceci kao virtual analog od svih tih popularnih modela ala virus, korg ms, ion itd. obzirom da ima 4x vise memorije i 20 polifoniju (4 voice-a vise), ja nebi puno razmisljao. a i novije je novije - dulje ce trajat. ja sam dugo htio nord3, i svaki put kad ga sviram nadjem smo 5 soundova koji su mi "mrak". a ostalo tako tako. e to mi je najgore, jer su mi tih 5 stvarno, stvarno dobri. a i izgleda hebeno. mozda najbolji dizajn ikad. a steta bacat pare samo za to. najbolje da mi ga neko pokloni, onda me nece grist savjest. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Pored svih onih analog imas GAS za VA
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Samo da ne bude kao Korg
![]() Od Trinity pa do Oasys sve je samo losie, polosie, najloshie pa Extreme ![]() Trinity TOP ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Sto bre losije? Pa NL2X ti koristi isti engine kao NL2 + polifonija i bolji DA konvertori tako da nije u pitanju nova sprava nego su ovi iz Clavije skontali da ljudi vole NL2 sound i da je po izlasku NL3 postojala potreba kod ljudi za NL2 pa su nastavili proizvodnju sa ovim reizdanjem
![]() Nord Modular u racku je isto kul sprava ,ima NL2 sound ali je modularan samo ne znam da li editor moze na novijim operativnim sistemima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Kazem da Triton , Triton Studio i Triton Extreme imaju kao isti Engine...
No...svih imaju drug sound ....... A to da NL2X ima bolje konverter .... otkoud znash? Mozda je novi pa aj sad ..ima bolje konverzija ![]() Imao sam Apogee Rozetta 200 pa mogu da ti kazem da ADAT ima bolje konverzija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Virus TI, NL2X | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 22 | 11-08-2007 05:49 PM |