|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pricaju ljudi da dobro programiras bubanj i da pravis cudo sa Toonetrack-om...
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ma, preteruju...
Da, cesto koristim Toontrack "Superior" - od svih drum VSTi-ja, njime dobijem ono sto hocu. Nema nikakve "specijalne" fore - mnogo sam svirao sa opasnim bubnjarima, sto kod nas, sto po inostranstvu... od njih sam, kroz saradnju, naucio sta moze da se odsvira, a sta je u domenu ritam-masine. Licno, uvek vise volim "acoustic" pristup(elektroniku postujem, ali me ne "pali")... "Superior" ima (za mene) zgodan UI i pruza izvanredne mogucnosti da "programming" zvuci veoma realisticno - tu mislim na zvuk, odnosno homogenu zvucnu sliku koja se teze dobija ako koristis posebne komponente iz razlicitih datoteka. Tu je osnovna fora dobro podesiti "leakage" - koliko se koji instrument cuje u mikrofonima drugih instrumenata (nikada neces staviti da gornji mikrofon dobosa hvata bas bubanj isto koliko i donji mikrofon, nije prirodno da u mikrofon "floor" tom-a jednako ulaze "hi-hat" i drugi tom, itd). Sto se samog "programming"-a tice, sto si vise bubnjara slusao- toliko ce ti lakse biti."Superior" ima dovoljno "velocity layer"-a da mozes lako da izimitiras i one najfinije... Na mojoj ploci "Superior" svira u svim pesmama - uglavnom sam koristio neki Roland elektronski kit za trigerovanje(vremenom sam naucio i sam ponesto da odsviram), neke sitnice sam programirao preko klavijature... |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hvala na odgovoru!!!
![]() Zanima me jos,kada vec trigerujes,da li si nesto semplovao i sam...imas li npr. omiljeni dobos,hi-hat,...? |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Procitao sam da je trigerovanje zapravo samena postojecih zvukova-gitare,bubnja..Znaci nesto odsviras i zamenis semplovima.Ako je tako.. ![]() Ne zamerite,nov sam u ovome.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
trigeruje se uglavnom bubanj.. malo je tesko trigerovati melodijske instrumente zar ne? a odgovor je da - upravo je elektronac koristio samo za midi kontrolu semplova..
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
...
Last edited by opustenzy; 24-03-2008 at 11:11 AM. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Trigerovanje ("triggering") se prevodi kao okidanje, a ne kao "zamena" - tako ce ti biti lakse da razumes... Koristio sam Rolandov kit da bih "okidao" Toontrack-ove semplove - kao sto bih to uradio preko midi klavijature... ovo mi je bilo zgodnije zbog realisticnosti - na klavijaturi za iole kompleksniji patern moras dooobro da se pomucis da dobijes sve one nijanse koje na bubnju (zbog nacina sviranja) izadju vrlo lako. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovoru!
Sad je vec mnogo jasnije.. ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Ogi, ja volim superior sa vrlo malo ili nimalo leakage-a.... jel to OK?
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
bubanj | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 1 | 04-12-2008 02:30 AM |
Bubanj, pomoc | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 18-10-2005 06:49 PM |